[FOTO-AUDIO] Minţile agere ale Caraş-Severinului s-au întrecut la şah rapid şi blitz

Şahiştii cărăşeni au avut parte de o perioadă încărcată din punct de vedere competiţional. Iubitorii sportului minţii au fost invitaţi zilele trecute în Polivalenta reşiţeană, la campionatele judeţene de şah rapid şi blitz. Maratonul şahist a debutat cu întrecerea de şah rapid, la startul căreia s-au aliniat 33 de jucători de toate vârstele. A fost o bătălie între generaţii, din care tinereţea a ieşit învingătoare, spune preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin, Mihai Bolintiş.

“O prezenţă foarte bună, au fost prezenţi practic toţi jucătorii de valoare din Caraş-Severin, seniori şi juniori. Au venit maeştrii Suciu şi Tunaru de la Caransebeş, iar de la Reşiţa,  Bolintiş, Pădurean şi Irimia. Am avut şi jucători seniori de categoria I sau a II-a: Frenţ, Fometescu, Pîrvulescu, Cornian, de la Caransebeş, iar de la Reşiţa, Stroiescu, Calomfirescu sau Crăciun. Şi tânăra generaţie s-a prezentat foarte bine, în frunte cu Christian Tamaş, medaliat cu bronz la campionatul naţional, cu Alin Stîngu, David Korcsek, Ionel Văduva, Cătălin Guţu şi alţi juniori. Eu zic că a fost o confruntare între generaţii, deschisă pe mai multe fronturi, care a dus la creşterea nivelului valoric al competiţiei şi la un nivel de combativitate rar întâlnit. (…) Până la urmă, la finalul celor 7 runde s-a impus Daniel Cristian Pădurean, care este încă junior, dar practic este deja un jucător format. El a fost urmat de Christian Tamaş, o plăcută surpriză, şi de antrenorul său, Alexandru Tunaru. Acesta a fost învins în ultima rundă chiar de către elevul său. Ştiţi cum e, un ochi râde, un ochi plânge. Pe de o parte, domnul Tunaru a fost supărat de contraperformanţă, dar pe de alta s-a bucurat pentru evoluţia elevului său. Fiind şi eu unul dintre cei învinşi de Chris, pot spune cu mâna pe inimă că a avut o evoluţie foarte bună în această ediţie a competiţiei. Una peste alta, campionatul de şah rapid a fost o reuşită. Am avut ca premii cupe, medalii şi diplome, dar şi bani, graţie sprijinului primit din partea domnului Ion Ciuta, de la Ticvaniu Mic. Îi mulţumim pentru sprijin.”

În clasamentul veteranilor la şah rapid, locul I a fost ocupat de Horia Irimia. După numai o zi a avut loc şi competiţia judeţeană de şah blitz, care a reunit la start 21 de minţi agere. Pe podium au urcat, în ordine, Alexandru Tunaru, Mihai Bolintiş şi Alexandru David Korcsek. Daniel Padurean a câştigat la juniori, iar Horia Irimia a repetat performanţa de la rapid, devenind campionul veteranilor şi în competiţia de blitz.

Iar joi, 23 decembrie, de la ora 17.00, cei mai buni, harnici si cuminti juniori se vor întâlni cu Mos Craciun la Sala Polivalentă!

foto: Casian Şerban

De același autor

Related Articles