[FOTO-AUDIO] Memorialul Iosif Măzăran, o sărbătoare a atletismului juvenil! Peste 200 de tineri atleţi s-au aliniat la startul primei ediţii

 O adevărată sărbătoare a atletismului juvenil a avut loc în weekend  pe stadionul din cartierul reşiţean Govândari. Aici s-a desfăşurat sâmbătă, 8 mai, prima ediţie a competiţiei organizate în memoria regretatului antrenor Iosif Măzăran, cel care a fost părintele marşului reşiţean şi unul dintre cei  mai apreciaţi tehnicieni din această parte a ţării. Aproximativ 200 de tineri atleţi, copii şi juniori din zona de vest, au onorat invitaţia organizatorilor. A fost un adevărat maraton sportiv, desfăşurat într-o atmosferă incendiară, cu aplauze şi încurajări frenetice din partea colegilor şi profesorilor antrenori. Un eveniment reuşit, a spus profesorul Octavian Măzăran, fiul celui comemorat.

“În primul rând, vreau să mulţumesc colegilor de la Asociaţia Judeţeană de Atletism pentru că s-au gândit să organizeze această competiţie în memoria tatălui meu. Vreau să-i felicit pentru această iniţiativă şi să sperăm că această competiţie va deveni un concurs de tradiţie. Din păcate competiţia a fost organizată foarte repede, aşa că nu avem o participare internaţională. Noi am primit solicitări de participare de la cluburi din Elveţia, Bulgaria, Italia, Franţa, şi chiar din Germania. Avem la concurs aproximativ 200 de copii reprezentând cluburi din Hunedoara, Caransebeş, Reşiţa, Timişoara, Giroc, Drăgăşani şi îmi cer scuze dacă am omis pe cineva. La sfârşitul competiţiei, laureaţii vor fi recompensaţi cu medalii, diplome, mici cadouri, iar fiecare participant va primi un tricou în memoria domnului profesor Iosif Măzăran”, a spus antrenorul Octavian Măzăran.

Dorin Voina, reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, a declarat că instituţia pe care o reprezintă sprijină necondiţionat competiţiile adresate tinerei generaţii. El a precizat că Direcţia asigură medalii şi diplome pentru laureaţii întrecerii. Între organizatorii Memorialului Iosif Măzăran s-a aflat şi Clubul Sportiv Municipal din Reşiţa, care a găzduit competiţia pe stadionul de atletism din cadrul Complexului Sportiv Francisc Vaştag. Directorul Municipalului reşiţean, Rusalin Fâc:

“Ne bucurăm că suntem şi noi co-organizatori la acest concurs organizat în memoria celui care a fost Iosif Corneliu Măzăran, un om deosebit. Am multe amintiri despre Pubi Măzăran, mi-a fost profesor în şcoala generală, mi-a fost antrenor, apoi coleg şi prieten. A fost un om care şi-a adus o mare contribuţie în dezvoltarea marşului românesc. Şi-a văzut visul cu ochii, ca sportivii lui să fie participanţi la Jocurile Olimpice. (…) Prin acest concurs ne dorim să-i cinstim memoria aşa cum se cuvine”, a spus Rusalin Fâc.

Şi atletismul timişean a fost bine reprezentat la marea competiţie de la Reşiţa. La eveniment a fost prezent, în calitate de antrenor şi preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Atletism Timiş, fostul campion de marş Sorin Staicu, multiplu medaliat în competiţii interne si internaţionale. Originar din Reşiţa, Sorin Staicu a fost antrenat ani buni chiar de regretatul  Iosif Măzăran.

Între oaspeţii Memorialului Iosif Măzăran s-a aflat şi Florin Florea, nimeni altul decât preşedintele Federaţiei Române de Atletism. Florea a mulţumit pentru invitaţie, a vorbit la superlativ despre Iosif Măzăran şi s-a arătat plăcut impresionat de efortul organizatorilor şi de entuziasmul participanţilor. De asemenea competiţii are nevoie atletismul juvenil din România, a spus şeful Federaţiei.

Cele mai citite

Related Articles