[FOTO-AUDIO] Medalii mondiale pentru luptătorii cărăşeni! Reşiţa şi Caransebeşul, în topul luptelor pe plajă

Campionatele Mondiale de lupte pe plajă au consemnat noi rezultate de excepţie ale reprezentanţilor Caraş-Severinului. În cadrul competiţiei desfăşurate la Constanţa, luptătorii legitimaţi la cluburile din Reşiţa şi Caransebeş au cucerit patru medalii. Tania Adam, Georgiana Copăceanu,  Erich Loidl şi Vlad Caraş sunt performerii care au pus luptele cărăşene pe harta mondială a acestui sport. Bilanţul e unul foarte bun, spune profesorul Florin Dinţă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Caraş-Severin.

“Au fost rezultate foarte bune. O avem la nivel de cadeţi pe Tania Adam, care participase anterior la Campionatele Europene din Grecia, ieşind pe locul patru, iar aici la Campionatele Mondiale a făcut o frumoasă surpriză, devenind vicecampioană mondială. Ea a câştigat grupa cu Letonia, Grecia şi Bulgaria, iar în semifinală a învins o sportivă din America. Din păcate, finala a fost foarte scurtă, a avut un moment de neatenţie, mai ales că regulamentul de la plaja diferă puţin de cel de la luptele pe saltea, în sensul că dacă pici o dată pe spate se termină meciul. A pierdut cu o turcoaică, dar suntem foarte bucuroşi pentru rezultatul Taniei, care este legitimată la CSS Reşiţa. Ea a ieşit vicecampioană mondială la cadeţi feminin, categoria 60 kg. La nivel de juniori, Erich Loidl a făcut de asemenea un rezultat remarcabil, devenind vicecampion mondial la categoria 90 kg. El este legitimat la CSM Reşiţa. Foarte bine a luptat, a învins în semifinale un luptător din Turcia, dar în finală a fost învins de un sportiv din Grecia. Trebuie să fim sportivi şi să recunoaştem că grecul a fost mai bun. Competiţia s-a desfăşurat în condiţii foarte bune, chiar doresc să felicit Federaţia Română de Lupte pentru organizarea unui eveniment la care au participat peste 600 de sportivi din ţări cu tradiţie în lupte, precum Georgia, Azerbaidjan, Ungaria, Ucraina, Bulgaria sau Statele Unite. Au intrat în competiţie sportivi din peste 25 de ţări. La seniori, vreau să îl amintesc pe Vlad Caraş, care a reuşit să câştige medalia de bronz. În finala pentru bronz, ela învins un sportiv ucrainean. Vreau să o amintesc şi pe caransebeşeanca Georgiana Copăceanu, sportivă descoperită de antrenorul Dumitru Toc. Ea a devenit vicecampioană mondială la categoria 70 de kg. De la Reşiţa a fost prezent alături de sportivi şi antrenorul emerit Adrian Dacica. Am făcut deplasarea doi antrenori şi patru sportivi”, a declarat tehnicianul Florin Dinţă.

Despre competiţia de la Constanţa au vorbit şi cei doi proaspeţi vicecampioni mondiali. Concurenţa a fost foarte puternică, spune Erich Loidl, reprezentantul Clubului Sportiv Municipal.

“A fost o competiţie puternică, am avut adversari din Republica Moldova, Ucraina, Turcia, Grecia şi, evident, România. Am reuşit să înving unii dintre adversari, din păcate am obţinut doar locul doi, dar este un început bun pentru mine pe plan internaţional. Lupta pe nisip diferă faţă de cea de pe saltea, pe saltea este mai complex. Dar îmi place lupta în sine. Ori că e pe saltea, ori pe plajă, eu iubesc luptele”, a spus medaliatul cu argint mondial.

Pentru Tania Adam, argintul mondial de la Constanţa încununează munca depusă de-a lungul unui sezon foarte bun:

“O competiţie destul de bună, am avut o grupă grea şi am reuşit un parcurs destul de bun. Îmi pare rău că am pierdut finala. Puteam câştiga, dar lipsa de atenţie m-a costat. Pe viitor voi munci mai mult la sală. Anul 2021 a fost destul de bun pentru mine. Am ieşit şi campioană naţională la lupte pe plajă. La Europene am luat doar locul patru, nu sunt mulţumită, dar m-am revanşat cu această medalie la Mondial. Îmi doresc să ajung şi la Campionatul Mondial pe saltea”, a declarat talentata sportivă de la CSS Reşiţa.

De același autor

Related Articles