La Brașov s-au desfășurat întrecerile Campionatului Național de judo pentru seniori, la care a luat parte și Alexandru Matei, sportiv originar din Caransebeș, dar legitimat la LPS Focșani. Deși este încă junior, Alex a reușit vineri, 25 septembrie să cucerească medalia de bronz în competiția seniorilor, luptând la o nouă categorie de greutate și cu adversari mult mai în vârstă decât el.


L-am felicitat pe judocanul cărășean pentru reușită:

A fost o nouă experiență, am schimbat și categoria de vârstă și cea de greutate. A fost foarte bine, ținând cont că nici nu am prea făcut antrenamente cu pandemia aceasta. Cel mai dificil a fost emciul pentru medalia de bronz, a durat destul de mult. A fost destul de greu cu adversarii mai mari decât mine, dar nu chiar așa pe cât credeam eu că o să fie. Nu am fost departe de cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar m-a costat o clipă de neatenție. În acest an o să mai fie, probabil, o competiție rezervată celor de vârsta mea”, a spus Alexandru Matei, proaspăt medaliat la seniori.


Judocanul Alexandru Matei este cel mai tânăr cetățean de onoare al orașului Caransebeș, titlu care i-a fost înmânat chiar anul trecut în ziua în care a împlinit 17 ani.


Alex Matei a fost descoperit la Caransebeș de antrenorul Ion Radu, iar în prezent este pregătit de Iulian Surlă, la LPS-CSS Focșani.