[FOTO-AUDIO] Luptătorii reşiţeni s-au întors cu şapte medalii de la Constanţa! Seniorii şi cadeţii au urcat pe podiumul competiţiilor de pe Litoral

Luptătorii reşiţeni s-au întors cu multe medalii de la Constanţa! La malul mării au avut loc două competiţii interne majore: Cupa României la seniori şi Campionatul Naţional de cadeţi. Bilanţul Reşiţei: de patru ori argint la seniori, un aur şi  două medalii de bronz, în competiţia cadeţilor. Cu detalii, antrenorul Florin Dinţă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte.

“Am participat la Cupa României de seniori, iar în același timp a avut loc și Campionatul Național individual de cadeți. Ambele competiții s-au desfăşurat la Constanța, în perioada 14-17 octombrie. La seniori am avut patru finale pentru locurile I-II. Aici îi amintesc pe Marin Filip, care la categoria 61 de kg a ieșit pe locul II, Erich Loidl s-a clasat tot pe II la 86 de kg, Andrei Franț la categoria 97 de kg a luat locul II, iar Vlad Caraș, la categoria 125 de kg, de asemenea a terminat competiția pe locul II. Pentru locul III-IV l-am mai avut pe Gabriel Gălușcă, la categoria 79 de kg, care, din păcate, a ieșit pe IV. Putem spune că rezultatele sunt bune, se putea şi mai bine, am fi putut obține zic eu și un loc I din toate aceste finale. Am ieşit cu CSM Reșița  pe locul III pe cluburi, în fața noastră fiind doar Steaua și Dinamo. Ne pregătim în continuare pentru Campionatul Național de seniori, care cred că va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie. Avem rezultate bune şi la Naţionalele de cadeți. Îl amintesc pe Andrei Bărbulescu, sportiv legitimat la CSS Reșița, care a devenit campion național la categoria 55 de kg. Tania Adam a terminat competiția pe locul III la categoria 65 de kg, ea fiind legitimată tot la CSS Reșița. Ionela Câmpean, de la CSM Reşiţa, a obținut prima ei medalie, cea de bronz, la categoria 46 de kg. La cadeți nu mai avem competiții în acest an, mai avem campionate naţionale doar la seniori și juniori. Sperăm să aducem medalii cât mai multe, sperăm să câștigăm şi titluri naţionale. La Mondialul pe plajă avem doi vicecampioni și avem un loc III, deci cred că bilanțul toamnei este unul bun”, a declarat tehnicianul Florin Dinţă.

Revenit la club anul acesta ca profesor-antrenor, multiplul campion Andrei Franţ nu renunţă la competiţii. În cadrul Cupei României, veteranul reşiţean a luat o medalie de argint şi a avut parte de o verificare pe care o consideră foarte utilă:

Întrecerea de la Constanța a fost binevenită, pentru că am putut să fac niște meciuri de verificare. Am evoluat la o categorie de greutate superioară, 97 de kg. Am avut patru meciuri, am câștigat trei și am pierdut unul. Pot să spun că sunt mulțumit de rezultatul pe care l-am obținut. 2021 a venit cu schimbări, dar trebuie să ne adaptăm și să mergem înainte”, a declarat cel mai experimentat luptător pe care îl are Reșița la ora actuală.

Argint a adus acasă și Erich Loidl, tânărul sportiv care a depășit statutul de speranță și a devenit o certitudine în peisajul luptelor românești:

“A fost o competiție grea, categoria mea a fost una puternică, deoarece toți eram cel puțin o dată campioni naționali. Cu toții au urcat anterior cel puțin o dată pe prima treaptă a podiumului, la nivel de juniori, la U 23 sau seniori. Am avut cinci meciuri, din păcate, în finală nu am reușit să-mi înving adversarul. Am avut parte de un adversar mult mai experimentat decât mine, pe Mădălin Mînzală, care a fost mulți ani component al lotului național de seniori. Pot spune că aceasta a fost una dintre cele mai muncite medalii din palmaresul meu”, a declarat Erich Loidl.

Despre medaliile obținute la Constanța au vorbit și doi cadeți: campionul naţional Andrei Bărbulescu, de la CSS Reşiţa, şi medaliata cu bronz Ionela Câmpean, sportivă legitimată la CSM Reşiţa.

Sportivii medaliaţi la Constanţa au fost pregătiţi de antrenorii Adrian Dacica, Andrei Franţ şi Florin Dinţă.

Cele mai citite

Related Articles