[FOTO-AUDIO] Luptătorii Reșiței, pe podiumul Naționalelor de juniori! Aur pentru Erich Loidl și Tania Adam

Școala reșițeană de lupte și-a reconfirmat valoarea la Campionatele Naționale rezervate juniorilor! Peste 200 de sportivi s-au aliniat la startul competiției găzduite de municipiul Târgu Mureș – iar printre frunași s-au numărat și reprezentanții secțiilor de profil de la CSS și CSM Reșița. Două titluri naționale și trei medalii de bronz a adus acasă delegația reșițeană. Cu detalii, antrenorul Florin Dință, președintele Asociației Județene de Lupte Caraș-Severin.

“Am venit cu rezultate destul de bune, ținând cont că am adus acasă doi campioni. Aici mă refer la Erich Loidl, de la CSM Reșița, care a devenit campion național la categoria 86 de kg. De asemenea, Tania Adam, sportivă legitimată la CSS Reșița, a devenit campioană națională la 65 de kg. Am mai venit acasă și cu trei medalii de bronz. Două au fost obținute de sportivi de la CSS Reșița: Andrei Bărbulescu la 57 de kg și Cristian Orbu la 92 de kg. De la CSM Reșița, Cosmin Roman a cucerit bronzul la 97 de kg. Sunt rezultate bune, tot timpul este loc de mai  bine, dar deocamdată atât s-a putut. Vreau să mulțumesc atât celor două cluburi, CSS și CSM Reșița, cât și Inspectoratului Școlar Județean pentru susținere. Cei doi campioni naționali vor fi cooptați probabil și în loturile naționale ce urmează a fi stabilite. Adam Tania cred că se va pregăti la București cu lotul național de juniori, iar Erich Loidl va fi la lotul național de seniori sau la cel de U23″, a precizat profesorul Florin Dință.

După ce a luptat cu succes în competițiile de seniori, proaspătul campion național Erich Loidl recunoaște că întrecerea de la juniori i s-a părut ușoară:

“Competiția a fost ușoară din punctul meu de vedere, deoarece am concurat împotriva unor adversari de vârsta mea. I-am învins prin superioritate tehnică pe toți. Desigur, am avut emoții, nu ești sportiv dacă nu ai emoții, dar am fost mai bine pregătit decât restul concurenților și rezultatele au fost bune. După ce am înfruntat seniorii, cu cei de vârsta mea a fost puțin mai ușor”, a spus Erich Loidl.

Cu aur a încheiat competiția și Tania Adam, care se declară mulțumită de evoluția de la Naționalele juniorilor:

“A fost un parcurs destul de bun, am avut patru meciuri, toate câștigate. Am avut mari emoții în finală, dar antrenorul meu a fost lângă mine și mi-a dat încredere, mă bucur că am câștigat. Anul acesta m-am descurcat destul de bine și sper ca anul viitor să fie la fel”, a spus proaspăta campioană de juniori.

Sportivii medaliați la Naționale au fost pregătiți de tehnicienii Adrian Dacica, Florin Dință și Andrei Franț.

De același autor

Related Articles