[FOTO-AUDIO] Luptătoarea de top a României, Alina Vuc: această pandemie ne-a schimbat total planurile, acum ar fi trebuit să fim în Japonia pregătiți pentru Jocurile Olimpice

Luptătoarea reșițeană Alina Vuc, calificată la Jocurile Olimpice, continuă pregătirea fizică la malul mării, dar îi lipsesc antrenamentele pe saltea, întrerupte din cauza pandemiei Covid 19.

O primă parte a antrenamentelor s-a derulat la Izvorani, iar acum Alina Vuc se află pe Litoral, unde își completează pregătirea cu gândul la o eventuală participare la o competiție mondială. Alina Vuc a vorbit pentru colegii de la Radio Timișoara despre programul din această perioadă, gândurile sale înainte din această vară 2020, atipică:

Această pandemie ne-a schimbat planurile pentru vara aceasta. Acum ar fi trebuit să fim la Tokyo să ne pregătim pentru competiție. A fost o perioadă de pauză destul de grea și lungă pentru noi, deoarece am stat foarte timp acasă, izolați. Revenirea la pregătire a fost bună, am reluat antrenamentele la Izvorani, iar apoi ne-am deplasat pe litoral. Noi practicând un sport de contact avem mai multe restricții și deocamdată nu avem voie să ne antrenăm așa cum trebuie. Se are în vedere organizarea unui Campionat Mondial la sfârșitul anului, dar aceasta depinde foarte mult de cum vor evolua lucrurile. Anul 2020 a început bine pentru mine cu acel turneu în care am ajuns până în finală și care a contat foarte mult pentru clasarea mea pe locul I în lume la categoria de greutate 50 de kg. Îmi doresc să evoluez tot mai bine și să obțin mai multe medalii de aur. Îmi doresc să fim cu toții sănătoși și să fie totul bine la Jocurile Olimpice, a spus  reșițeanca Alina Vuc, marea speranță a luptelor românești la Tokyo!

Alina Vuc,născută la Reșița, vicecampioană mondială în 2019, a fost desemnată de către Federația Internațională de Lupte cea mai bună luptătoare din lume în acest an la categoria olimpică – 50 kg. În urma punctelor acumulate în acest sezon, Alina Vuc, sportiva de top a Team Romania, a reușit să o depășească în această ierarhie pe marea sa rivală, tripla medaliată olimpică Mariya Stadnik din Azerbaijan, cea care a învins-o în finala Mondialelor din Nur-Sultan.

sursa foto: Alina Vuc

De același autor

Related Articles