[FOTO-AUDIO] Handbalul a fost rege la Reşiţa! „Piticii” din vestul ţării au făcut spectacol la Cupa Moş Crăciun

Handbalul a fost, pentru un weekend, sportul-rege la Reşiţa! Microbiştii din municipiu au fost invitaţi sâmbătă în Polivalentă, la un adevărat maraton sportiv la care şi-au adus aportul cei mai mici handbalişti. La 9.00 dimineaţa s-a dat startul Cupei Moş Crăciun, competiţie de baby şi minihandbal. Alături de grupele gazdelor de la CSM Reşiţa, au venit la turneu echipele micilor speranţe ale grupărilor  Beldiman Arad, Golden Kids Bocşa, Dominicii Moşniţa, CSC Moşniţa, HCS Cîtu Timişoara şi SCM Politehnica Timişoara. Bucuria piticilor a fost de nepreţuit, spre satisfacţia organizatorilor. Profesoara Carmen Dumitru, antrenoarea grupelor mici de la CSM Reşiţa, s-a arătat încântată de succesul evenimentului.

„Din punctul nostru de vedere, un turneu extraordinar de reuşit. Fiind prima ediţie, am reuşit să aducem şase echipe (…) Este un turneu pe care l-am aşteptat cu nerăbdare, nu am mai jucat la această categorie de vârstă de aproximativ doi ani de zile. Eram dornici de jocuri, şi ne bucurăm că echipele invitate au răspuns prezent. Este un turneu mare, aşa cum ne-am dorit, e clar că toată lumea a vrut să joace. Competiţia s-a adresat copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Este prima ediţie, sperăm ca anul viitor să ne revedem în aceeaşi formulă. Avem o noutate la CSM Reşiţa, în sensul că grupele sunt mixte, fete şi băieţi. În total antrenez 68 de copii, cred că proporţia fete-băieţi e undeva la jumătate. Nu se ţine scorul, ducem mai departe o tradiţie pe care am denumit-o «Handbal cu zâmbetul pe buze». La acest nivel nu este normal să se ţină scorul, copiii trebuie să se bucure de joc şi să înveţe să joace. Sper că vor mai veni copii spre handbal şi vreau să cred că handbalul reşiţean are viitor. Pentru această competiţie trebuie să-i mulţumesc lui Marius Bahan, coordonatorul secţiei de handbal CSM Reşiţa. El este omul care a avut «nebunia» de a se înhăma la un asemenea turneu. Nu este o misiune uşoară, vreau să spun că efectiv s-a dat peste cap pentru ca această competiţie să fie aşa cum trebuie de la început până la sfârşit”, a spus profesoara Carmen Dumitru.

Şi micuţii protagonişti din teren s-au arătat bucuroşi de competiţie:

Maratonul sportiv s-a încheiat seara târziu, când Moş Crăciun i-a răsplătit pe piticii handbalişti cu medalii, diplome şi multe dulciuri. Competiţia a fost organizată de clubul CSM Reşiţa.

foto: Casian Şerban

De același autor

Related Articles