[FOTO-AUDIO] Handbaliștii de la CSM Reșița au reluat antrenamentele. Marius Bahan: în noua ediție de campionat alți tineri au șansa să se afirme

Handbaliștii de la CSM Reșița s-au reunit luni, 18 iulie la sala polivalentă din municipiu pentru abordarea unei noi ediții de campionat. Au avut loc două antrenamente la care au luat parte 20 de handbaliști, toți din municipiul Reșița. De pregătirea lor se va ocupa Radu Bote, alături de secunzii Mihai Rohozneanu și Cristi Ionescu.

” Obiectivul nostru a rămas la fel, ne bazăm pe tineret, mergem pe mâna lor, să crească lângă noi, cei cu experiență. Nici anul trecut nu am dat un obiectiv clar, am spus că mergem pe mâna juniorilor noștri, să avem răbdare și când vom fi pregătiți vom intra în prima ligă. Avem două părți ale campionatului, în prima parte în regiunea aceasta geografică îmi doresc să terminăm în primele două, după care urmează playoff-ul de  promovare. Încă nu știm echipele participante, ce știm este că formația din Oradea nu va mai fi aici pentru că este în prima ligă. La fel și echipa din Odorhei. Acum am început antrenamentele și ne focusăm pe o pregătire foarte bună până la începerea campionatului undeva la mijlocul lunii septembrie, pregătire pe care o vom face aici pe stadion în sala de forță, inclusiv bazin. După cum se știe, Eduard Belchite a plecat la CSM Bacău și îi urăm multă baftă. Privind lucrurile per ansamblu, aș putea spune acum că au șansa și alții să se afirme pe postul lăsat liber de el. Suntem acoperiți, avem jucători tineri care pot face față”, a spus președintele secției de handbal, Marius Bahan.

Antrenamentele se vor desfășura atât la sala polivalentă, cât și la stadionul din Valea Domanului, iar în aceste zile se încearcă perfectarea unor meciuri amicale, chiar sub formă de turneu.

„Pregătirea o vom face pe plan local, la Sala Polivalentă, pe stadion, în sala de forță, inclusiv și bazin. Perfectăm și un program de meciuri amicale. Suntem în contact cu patru echipe cu care vrem să facem un turneu, dar încă n-am primit răspunsuri concrete. Acele echipe sunt angrenate în alte turnee, deoarece prima ligă începe mai devreme. În curând vom stabili și programul meciurilor amicale. La primul antrenament s-au prezentat 20 de jucători, toți fiind din Reșița. Mergem pe mâna celor tineri, dar avem în lot și jucători cu ceva experiență. Aș dori să subliniez faptul că peste acești tineri a trecut deja un an de zile, media lotului a fost de 20 de ani anul trecut, iar acum este de 21. Ceea ce-mi doresc de la acest an este să lucrăm mult mai bine, iar creșterea lor să fie pe măsură. Legat de acești jucători care au obținut promovarea, mie ca antrenor mi-a fost destul de greu să gestionez această situație de a nu juca în Liga Națională. Totuși, o mare parte dintre jucătorii pe care i-am avut anul competițional trecut nu cred că ar fi făcut față în prima ligă. Nu este vorba cât timp trebuie să treacă pentru a face față, este vorba dacă vom reuși în acest an să respectăm tot programul de pregătire pe care l-am făcut pentru acești tineri. Acest lucru implică vitaminizare și mai multe aspecte, pentru a putea ca eu să accelerez creșterea lor valorică”, a afirmat antrenorul principal, Radu Bote.

La primele ședințe de pregătire ale handbaliștilor de la CSM Reșița au fost prezenți și reprezentanți ai galeriei rosso-nere. Antrenorul secund Mihai Rohozneanu le-a mulțumit pentru susținere:

„Apreciem foarte mult galeria Reșiței, dar și spectatorii care au venit la sală, iar acest lucru ne obligă să fim cât mai serioși și să ne facem treaba cât mai bine. Vorbind de obiective, sunt de două feluri: de pregătire și de performanță. Noi, antrenorii, ne concentrăm pe cele de pregătire. Trebuie să fim la un anumit nivel ca să putem face față în Liga Națională și când spun de făcut față mă refer la faptul că dacă promovăm să și rămânem în prima ligă. Momentan, diferența este foarte mare. Aș dori să le mulțumesc handbaliștilor care au plecat, dar care ne-au ajutat în sezonul trecut la îndeplinirea obiectivului. Aș dori să-i menționez aici pe Dumuță, Burac și Turcuman. Au fost cooptați alți juniori, iar până la urmă acesta este și scopul. Aceștia sunt deja în pregătire cu echipa mare. Vom vedea pe parcurs dacă ei vor putea să se integreze în echipă și dacă vor putea face față. În funcție de randamentul pe care-l vor da la antrenamente, vor avea și ei minute jucate în campionat. Momentan, nu vom mai aduce jucători”, a spus Mihai Rohozneanu, antrenorul secund al formației reșițene.

În lotul reșițean nu vor mai fi cooptați alți jucători, ci vor evolua tinerii reșițeni alături de jucătorii cu experiență, care au evoluat și în sezonul trecut. Printre aceștia se află și Raul Bote, care a evoluat la SCM Timișoara.   

Cele mai citite

Related Articles