[FOTO-AUDIO] Handbalistele junioare de la Liceul Traian Vuia din Reșița se pregătesc intens. Prof. Lucia Moruț: așteptăm cu nerăbdare să jucăm handbal!

Handbalistele junioare de la Liceul Teoretic Traian Vuia din Reșița au început pregătirea pe stadionul de atletism din cartierul reșițean Govândari.

Sub coordonarea profesoarei Lucia Moruț efectuează antrenamente zilnice și sunt în așteptarea competițiilor:

”Momentan nu se știe nimic despre competiții. Noi ne-am înscris în campionat cu junioarele II și III și sperăm să începem cât mai repede, căci am stat destul 6 luni fără meciuri. Eu am făcut antrenamente cu fetele online, dar nu este același lucru ca și cum ai lucra cu ele în fiecare zi pe teren. Am început pregătirea fizică, sper că vom avea acces în sală și ne dorim să evoluăm în jocuri. Sportul individual și-a reluat deja activitatea, dar jocurile de echipă încă nu. La pregătire participă 23 de fete, știu că această etapă nu este prea agreată de sportive, se acumulează mult volum și este normal că este mai greu. Cel mai mult îmi doresc să înceapă competițiile”, a spus prof. Lucia Moruț.

Publicată de Lucia Morut pe Joi, 27 august 2020

Prof. Lucia Moruț a mai adăugat că a avut o ofertă de la echipa Potaissa Turda, pe care a refuzat-o deoarece și-a dorit să rămână alături de handbalistele pe care le-a format la Reșița, junioarele de la Liceul Teoretic Traian Vuia din Reșița:

„Am avut o ofertă de a antrena echipa feminină de junioare a echipei Potaissa Turda. Am fost acolo, oamenii au fost foarte primitori și clubul este extraordinar, totul este la superlativ. Aveam asigurate și eu și soțul meu locuri de muncă la  instituții de învățământ acolo.  Ni s-au oferit toate condițiile, dar au aflat părinții handbalistelor de la Reșița că aș fi vrut să plec și au insistat să nu plec din oraș și să rămân alături de ele. Mi-a părut foarte rău, am gândit cu sufletul și am decis să rămân la Reșița,” a spus antrenoarea Lucia Moruț, care a format multe generații de handbaliști juniori și a făcut performanță cu aceștia la cel mai înalt nivel.

Handbalistele junioare  de la Liceul Traian Vuia Reșița, născute 2004-2005 și 2006-2007, cel mai probabil vor disputa primele etape din campionat în 19 septembrie, respectiv 20 septembrie.

sursa foto: Lucia Moruț

De același autor

Related Articles