[FOTO-AUDIO] Handbal cu suflet: echipa de aur a Reşiţei a făcut iar spectacol la Polivalentă!

Inimile suporterilor au bătut din nou pentru eroii care au pus Reşiţa pe harta handbalului internaţional! Jucătorii care au cucerit de trei ori consecutiv Cupa Challenge au intrat iar pe teren, într-un duel cu actualii handbalişti de la CSM Reşiţa. După 15 ani de la cucerirea primului trofeu, vechea gardă s-a reunit sub comanda antrenorului emerit Aihan Omer, iar veteranii de la UCMR s-au descurcat foarte bine în faţa actualilor rossoneri. În final, scorul a fost 20-20 – dar rezultatul nici n-a mai contat. Spectacolul de la Polivalentă a avut loc într-o atmosferă care l-a impresionat pe antrenorul Aihan Omer.

“Sunt foarte bucuros și foarte emoționat, pentru că simt din nou acea adrenalină care o simțeam la meciurile cu sala arhiplină. Meciuri-cheie, meciuri importante, meciuri de mare luptă. Mă bucur extraordinar că sunt aici și sper să facem cât mai des astfel de evenimente. Băieţii se descurcă nesperat de bine, chiar nu mă așteptam. În momentu în care intră în sală și sunt în formula asta pe care o vedeți dumneavoastră, se transformă în niște lei, niște luptători, deci exact cum erau pe vremuri. Sunt nemaipomeniți și îi iubesc. Despre suporterii Reșiței, pot să spun că ei ne-au dus la victoriile pe care le-am avut, fără doar și poate. Sălile arhipline, biletele vândute sold-out din timp, au fost pentru noi cea mai mare motivație să luptăm și să câștigăm”, a spus Aihan Omer.

Momentul aniversar a fost unul deosebit de plăcut, au spus şi protagoniştii succeselor din Cupa Challenge:

“Bine v-am găsit, mă simt foarte bine, ca întotdeauna la Reşiţa. Mi-a făcut mare plăcere să mă reîntâlnesc cu foștii colegii și cu oamenii care iubesc handbalul din Reșița – şi cu domnul profesor Aihan Omer, care, sincer să vă spun, a fost unul dintre cei mai buni antrenori pe care am avut in cariera mea. Nu a fost chiar așa greu la meci, mă doare puţin spatele şi umărul, dar în rest e bine. Ne mișcăm zilnic și n-a fost așa dificil.
Ca un gând pentru suporteri Reșiței, vreau să îi îndemn să ajute. Afară, în centru, este o cutie ca să adunăm cât mai mulți bani, să ajutăm copiii cu probleme. Sportul este foarte important, dar viața este mai importantă”
, a spus Bojan Butulija, vedeta echipei de aur de acum 15 ani.

“Este frumos, cu emoții – dar, din păcate, vârsta îşi spune cuvântul. Reîntâlnirea cu domnul profesor Aiha Omer a fost deosebită. Păcat că n-au venit și ceilalți băieți, dar ținând cont că sărbătorile de iarnă sunt aproape, e de înţeles. E ok, suntem majoritatea celor din Reşiţa. A mai venit Vali Popescu,trebuia să vină și Duşan Pasic, dar, având o problemă, n-a mai putut ajunge. Sporterilor le mulțumesc foarte mult pe această cale, le urez sărbători fericite și numai bine”, a declarat portarul Cristian Ionescu.

“Ne-am simțit foarte bine, ca de fiecare dată când suntem în formula asta. Ne simțim bine, iar faptul că putem să jucăm handbal, ceea ce ne place nouă foarte mult, e cu atât cu atât mai plăcut. Am trăit un sentiment interesant la acest meci, pentru că ei, cei de la UCM Reşiţa, sunt foștii mei colegi – iar cei contra cărora am jucat mi-au fost şi ei colegi, suntem prieteni și le-am fost și antrenor. Sentimente amestecate, așa, dar toate sunt plăcute, per ansamblu. A ieșit bine acest moment aniversar, exact ca acum 15 ani: egal la Drammen, egal şi la Reșița”, a spus principalul organizator al evenimentului aniversar, Mihai Rohozneanu.

Din tabăra cealaltă, a actualilor rossoneri, a vorbit coordonatorul Marius Bahan:

“Vă mulțumim că sunteți alături de noi şi mulțumim colegului nostru Mișa pentru organizarea acestui eveniment. E o onoare ca să joci contra unor asemenea handbalişti. Am un respect deosebit față de ei. Îmi imaginez cât au muncit. Abia așteptam acest eveniment. Vreau să-i felicit pentru tot ce au făcut pentru Reșița, pentru handbalul de aici. Un mare respect, dar eu am o determinare și o ambiție deosebită, indiferent cu cine joc. Bojan ne-a fost antrenor ceva timp și am colaborat foarte, foarte bine cu el, iar întâlnirea cu profesorul Aihan Omer a fost minunată. Nu am ce să comentez, ei sunt la un nivel foarte, foarte ridicat.
Au parte de respect în toată țara, îi felicit pentru asta și le urez baftă în continuare. Suporterii Reșiței au fost în număr foarte mare și astăzi în sală. Noi de dimineață am început aici cu un turneu de handbal pentru juniorii 3 și 4 ai clubului, iar suporterii au fost prezenţi și la acele meciuri. Le mulțumesc că au fost alături de noi la fiecare joc de până acum. Îmi doresc foarte mult să fie în continuare cu noi – inclusiv în playoff-ul de promovare, pentru că va fi foarte, foarte greu pentru noi. Le urez sărbători fericite și să ne vedem cu bine la sală.”

La meciul-eveniment din Polivalenta reşiţeană au participat veteranii Cristian Ionescu, Dorinel Gurbină, Bojan Butulija, Mihai Rohozneanu, Ilie Vaidasigan, Vali Popescu, Sebastian Pârvan, Marius Grozăvescu şi maseurul Gabi Lupan. N-a lipsit nici medicul Ioan Brizu, care a ţinut să fie alături de cei pe care i-a “reparat” de-a lungul campaniilor lungi şi grele din Challenge Cup. La spectacolul sportiv şi-au adus aportul componenţii actualului lot rossoner, dar şi inimoasa galerie “Vulturii Semenicului”, care a dat tonul încurajărilor.

Seria acţiunilor dedicate succesului de acum 15 ani a inclus şi masa rotundă ”Handbalul reșițean – evoluție, rezultate, perspective” al cărei coordonator a fost chiar handbalistul Mihai Rohozneanu. Discuţiile s-au purtat la Centrul Universitar UBB din Reşiţa, unde a fost prezent şi Florentin Pera, actualul selecţioner al Naţionalei femine de handbal. Tot aici s-a consumat un moment festiv care i-a avut în prim-plan pe artizanii succesului de acum 15 ani.

Cele mai citite

Related Articles