[FOTO-AUDIO] Fundația Comunitară Banatul Montan a dat startul evenimentului sportiv ”Comunitate în Mișcare 2020” – faci mișcare și dăruiești

160

”Comunitate în mișcare 2020” este cel mai recent proiect al Fundației Comunitare Banatul Montan, prin care pasionații de mișcare, în cadrul unui eveniment online.

”Prin acest proiect nu se caută câștigători, ci se dorește ca participanți să facă mișcare și să dăruiască”, spune Răzvan Todor, director executiv al Fundației Comunitare Banatul Montan:

”Ne-am gândit să organizăm un eveniment sportiv online, deoarece nu știm exact ce se întâmplă în situația actuală legată de Covid 19. În prezent nu ne mai putem întâlni, fizic, cu toții la evenimente și am ajuns la concluzia că putem organiza un astfel de eveniment. Trebuie să ne adaptăm la condițiile actuale și să găsim o variantă prin care să îndemnăm lumea să facă mișcare și în același timp să susținem și un proiect al unui ONG din Caraș-Severin. E un eveniment online în care participanții se pot înscrie și au la dispoziție 5 săptămâni să finalizeze una dintre cele trei probe pe care noi le-am ales. Pot să alerge 50 de km, să meargă cu bicicleta 100 de km sau să înoate 20 de km. Nu sunt obligați să facă cele trei probe, important este să finalizeze una dintre ele. Celor care reușesc să încheie două probe le oferim tricoul oficial al evenimentului, iar celor care le finalizează pe toate cele trei le oferim o înscriere gratuită la ediția a 7-a a concursului ”Alergând la pădure 2021”. Prin achitarea taxei de participare, cei implicați vor susține proiectul ”Dar din dar ”, inițiat de Asociația Acasă în Banat. Ultima zi de înscriere la eveniment este 20 septembrie, iar ultima zi de ”concurs” este 30 septembrie. Se poate înscrie oricine pentru că nu este un concurs, nu contează cine termină primul, ideea este să ieșim în aer liber, să ieșim din zona de confort, să ne mișcăm. Participanții se pot plimba cu bicicleta prin oraș, se pot plimba în ritm mai alert, important este să ajungă să parcurgă km propuși. Avem participanți și din alte județe ale țării, dar și din alte țări. Este vorba de cei care au ales să numai locuiască în Reșița. Participanții pot folosi orice aplicație de monitorizare. La finalul evenimentului fiecare trebuie să ne trimită dovada pe email din care să reiasă km parcurși în această perioadă. Dacă un participant nu reușește să parcurgă toți km cursei, nu este nicio problemă, important este că a reușit să facă mișcare și că este alături de comunitate și astfel susține proiectul Asociației Acasă în Banat. Mi-ar face plăcere să văd cât mai mulți reșițeni, cât mai mulți cărășeni că se implică în dezvoltarea comunității din care fac parte, că fac mișcare pentru un stil de viață sănătos. Pot dărui prin participarea la acest eveniment”, a concluzionat Răzvan Todor.   

Prin achitarea taxei de participare la acest eveniment sportiv online sunt sprijinite cel puțin 100 de familii nevoiașe din județul Caraș-Severin care au fost afectate de criza generată de COVID-19. Ultima zi de înscriere la ”Comunitate în mișcare” este 20 septembrie, iar ultima zi de ”concurs” este 30 septembrie.

sursa foto: Razvan Todor