[FOTO-AUDIO] Fotbal amical: Voinţa Lupac şi Phoenix Buziaş au făcut spectacol în Valea Domanului

S-a jucat fotbal frumos pe sinteticul din Valea Domanului – acolo unde Voinţa Lupac a primit replica timişenilor de la Phoenix Buziaş. Pe o vreme care a favorizat spectacolul sportiv, cele două echipe de Liga a III-a au fost protagonistele unui joc atractiv, de angajament, cu faze dinamice şi multe goluri.

Bine aşezată în teren, cu mulţi fotbalişti de talie, Phoenix a avut câştig de cauză în faţa unei echipe cărăşene care a jucat cu ambiţie, dar n-a prea avut şansă în faţa porţii adverse. S-a terminat 4-2 în favoarea Buziaşului, care a punctat prin Chistrugă, Pădurariu, Roşus şi Matiş. Pentru Voinţa au marcat Giurică şi Urdea. Un test util, în faţa unui adversar de calitate, a apreciat la final antrenorul Lupacului, Adrian Enăşescu:

“Un joc de o intensitate bună, cu o echipă foarte pregătită din toate punctele de vedere. Ne-am angrenat așa, într-un joc destul de viu, disputat, în care – în ciuda faptului că am pierdut – n-am arătat rău. Am avut cred două sau chiar trei bare și niște ocazii singuri cu portarul – vreo două-trei clare, zic eu. Sunt mulțumit de băieți. Adversarii au reușit să se desprindă prin două execuții – și poate un pic, la talie, ne-au dominat la golul doi. În schimb, am avut și noi ocazii foarte clare de a marca. Urmează în continuare să ne pregătim la stadionul din Lupac și apoi să avem jocuri de pregătire în fiecare săptămână – acum, de intensitate mai scăzută, să zic așa. Primul va fi vineri cu juniorii U 19 de la CSMR, iar săptămâna următoare la Răcăşdia.”

Mulţumit de amicalul de la Reşiţa s-a arătat şi antrenorul timişenilor, Cosmin Petruesc:

“Un meci bun de pregătire, din punctul meu de vedere, cu o evidentă stare de oboseală a noastră, întrucât am încheiat a doua săptămână cu câte două antrenamente zilnice. Noi astăzi am ieșit din cantonament, dar m-a bucurat pofta de joc a băieților noștri, atitudinea pe care au avut-o pe tot parcursul jocului, cu greșeli tehnice inerente, ținând cont de de starea de oboseală. Şi, nu în ultimul rând, m-a bucurat rezultatul. Pentru că, cu toate că sunt meciuri de pregătire, le-am zis băieţilor că trebuie să învățăm să tratăm fiecare partidă cu maximă seriozitate. Indiferent de caracterul partidei, că este partidă amicală sau oficială, este important să tratăm fotbalul cu maximă seriozitate, iar din acest punct de vedere chiar nu am ce să le reproșez.


Din punct de vedere tactic, din punct de vedere tehnic, e clar că nu suntem unde ar trebui să fim în perioada competițională, dar mai avem câteva săptămâni bune de pregătire și până la ora primului joc oficial sperăm să corectăm din greșelile pe care le-am făcut astăzi.
Mai avem partide amicale, inclusiv la Reșița, cu echipa locală. Următorul joc va fi miercuri cu Ripensia, sâmbătă cu Poli Timișoara. Săptămâna cealaltă, marți, avem meci cu Reșița, iar vineri cu Hunedoara. Ultimele două partide le vom juca cu Ghiroda și cu Deva, deci numai echipe bune, echipe de playoff, pentru că asta mi-am dorit în programul de jocuri pe care l-am gândit în luna decembrie – să întâlnim adversari puternici, care să ne arate exact problemele pe care le avem.

Voinţa Lupac e o echipă bună, arțăgoasă, o echipă interesantă. Nu întâmplător anul trecut a fost în playoff, o echipă pe care o știam. Îi felicit pe cei de acolo pentru organizarea pe care o au și le doresc mult succes în continuare. Am văzut că, în urmă cu nu foarte mult timp, chiar au câștigat amicalul cu Reșița. Sunt jucători interesanți, cu calitate, mulți dintre ei cu experiența ligilor superioare. În concluzie, o echipă bună de liga a III-a”, a spus principalul echipei Phoenix, Cosmin Petruesc.

Cele mai citite

Related Articles