[FOTO-AUDIO] Editia I a Reşiţa Stairs Challenge a fost un succes! De la cei mici până la ”seniori” au alergat, pe scări, până la Stemă

835


Editia I a unui eveniment sportiv inedit a avut loc în Banatul Montan. Este vorba despre Reşiţa Stairs Challenge, concurs de alergat pe scările care duc spre Dealul Golului, la ”stemă” – Stema UCM Reșița. A fost un concurs de alergare trail, în urcare, pe o lungime de 400 metri.


Peste 70 de concurenți au luat alergat duminică, 28 martie la evenimentul sportiv Reșița Stairs Challenge, majoritatea din Reșița, dar și din alte județe dn vestul țării.
Nu a fost ușor pentru niciunul dintre concurenți, indiferent de gradul lor de pregătire. Prima concurentă cu care am dialogat a fost Cristina Bălan performeră a atletismului românesc:

Alergarea în plan vertical nu li s-a părut deloc ușoară nici băieților, am stat de vorbă cu doi dintre ei:

Și cei mici s-au aventurat pe traseul de la Reșița Stairs Challenge. Adrian și Andra ne povestesc cum a fost pentru ei:


La categoria doamnelor Linda Motoiu a obținut un onorant loc 4:


Pe scările care duc înspre Dealul Golului din municipiul Reșița s-au aventurat și ”seniorii”. Cinste lor și mulțumim pentru lecția oferită. La final de competiție am dialogat cu Alexandru Borza de 64 de ani și pe Marian Coroiu de 62 de ani:

La Reșița Stairs Challenge, eveniment organizat de Asociația Bike Attack, împreună cu Primăria Reșița, au luat neașteptat de mulți concurenți, ceea ce le-a bucurat pe gazde.


”Ne bucurăm că totul a decurs bine și că s-au ”bătut” și recorduri ale traseului” spune unul dintre organizatori, Laszlo Kokovics:

Claudiu Jivan, vicepreședintele Bike Attack Reșița, subliniază că evenimentul și-a atins scopul:

În calitate de participant, dar și de pasionat al sportului practicat în aer liber, performerul reșițean, Sergiu Paraschivu a vorbit despre eveniment, dar și despre alte oportunități de mișcare în Reșița sau în împrejurimile orașului de la Poalele Semenicului:

Asadar sunt atât de multe oportunități de practicare a sportului în aer liber, în Banatul Montan, Reșița Stairs Challenge a fost primul eveniment de gen al anului 2021, dar se intenționează și organizarea altora la fel de atractive și binențeles respectând întocmai măsurile anticovid.

FOTO: Radio Resita/Bike Attack Reșița

1 COMENTARIU

  1. Ca o completare: am venit din București special pentru acest eveniment. Am participat toată familia: tata, un pasionat al alergării, mama, o biata amatoare😁, și fata, care, fără sa ne surprindă prea mult, a urcat chiar pe podium (locul 3) la juniori, și nu s-a plâns prea mult, precum părinții, de dificultatea traseului. Mulțumim organizatorilor și le uram succes pe mai departe! 😊

Comentariile sunt închise.