[FOTO-AUDIO] După aproape 20 de ani, la Caransebeș a avut loc finala Campionatului Național de Escaladă. Medalie de aur pentru Albert Cinca din Caransebeș

484

Caransebeșul a găzduit timp de două zile Campionatul Național de escaladă, rezervat juniorilor și copiilor. Zeci de concurenți s-au aliniat la start și s-au putut bucura de acest gen de concurs în Banatul Montan. Președintele Federației Române de Alpinism și Escaladă, Iustin Ionescu subliniază că orașul Caransebeș nu a fost ales întâmplător ca și gazdă a concursului:

”Avem șansa de a avea acest panou amplasat în aer liber și astfel am putut ajunge la un alt nivel”, după cum spune principalul organizator, Ciprian Gaica:

Concurenții au fost prezenți din mai multe județe ale țării, inclusiv din București, și s-au simțit foarte bine în Banat, după cum mărturisesc intervievați de Carmen Senco:

În deschiderea Campionatului Național de Escaladă s-a desfășurat concursul de escaladă viteză ”Alergăm pe verticală”, la care au luat parte și mai mulți sportivi din Caransebeș.

Albert Cinca a devenit campion național la categoria 7-9 ani, după un an de zile în care a început să practice acest sport, pregătit fiind de Ciprian Gaica. Mai emoționat la interviu decât pe panou, Albert, a vorbit despre concurs în dialogul cu Mihaela Pral, una dintre organizatoare:

Campionatul Național de Escaladă pentru juniori și copii s-a desfășurat la Caransebeș sub egida Federației Române de Alpinism și Escaladă, în organizarea Asociației Muntele Mic Extrem, în cadrul proiectului #AlteSporturiPentruCaransebeș.