[FOTO-AUDIO] Două medalii şi un nou record personal pentru vitezista Daria Grigoroiu! Atleta reşiţeană e gata să atace podiumul balcanic!

Campionatele Naţionale de atletism pentru seniori şi tineret au consemnat o nouă evoluţie de excepţie a tinerei atlete reşiţene Daria Grigoroiu. Sportiva legitimată la CS Universitatea Reşiţa a urcat pe podium în proba ei favorită, 60 m garduri, atât la senioare, cât şi la categoria tineret. Deşi este abia junioară 1 în primul an, ea a cucerit bronzul senioarelor şi argintul la tineret, cu un nou record personal. Detalii ne-a oferit antrenorul Dariei, profesorul Ştefan Nagy.

“La Campionatul Naţional de seniori şi tineret, Daria Grigoroiu a obţinut în proba de 60 m garduri două medalii: una de bronz la seniori şi una de argint la tineret, Under 23. Ea a avut şi o performanţă deosebită, reuşind să-şi îmbunătăţească cel mai bun rezultat cu o zecime de secundă, ceea ce este foarte mult într-o probă de viteză. Timpul realizat de ea la acest concurs este de 8 secunde şi 51 de sutimi, şi cu acest rezultat cred că Daria este în top 10 în Europa la categoria ei de vârstă. Ne dorim ca săptămâna viitoare, la Campionatul Balcanic de la Sofia, să obţină o medalie, sperăm să fie de aur. Cristian Roiban, elevul profesorului Octavian Bîrsanu, a obţinut şi el o medalie la Naţionale, în proba de 60 m plat. El a obţinut un loc trei la tineret şi un loc patru la seniori. Un rezultat foarte bun şi pentru el, ar fi putut la fel de bine să vină pe locul doi la seniori şi pe locul unu la tineret, pentru că locurile 2, 3 şi 4 au obţinut practic acelaşi timp. Toţi trei au alergat proba în 6 secunde şi 84 de sutimi, i-au despărţit doar câteva miimi”, a declarat profesorul Ştefan Nagy.

De același autor

Related Articles