[FOTO-AUDIO] CSM Reşiţa, la primul eşec în campionat: Pobeda Star Bîşnov, victorioasă în Valea Domanului

CSM Reşiţa a pierdut pentru prima oară în actualul sezon al Ligii a III-a de fotbal. S-a întâmplat chiar în Valea Domanului, unde rossonerii au primit replica ambiţioasei formaţii Pobeda Star Bîşnov (Dudeştii Vechi, n.r.). Echipa reşiţeană a dominat jocul, dar a deschis scorul abia în minutul 61 prin Alexandru Avramovici. Bucuria gazdelor a fost însă scurtă, pentru că replica timişenilor a venit prompt. Răzvan Solomon a egalat în minutul 67, iar peste alte şase minute Valentin Grigore a stabilit scorul final: CSM Reşiţa-Pobeda Star Bîşnov, 1-2. Concluziile au fost formulate după joc de antrenorul reşiţenilor, Călin Cheregi:

“Poate că e binevenit și acest duș rece… cauzele sunt multiple, nu vreau să le scot în evidență în acest moment. Țin să felicit jucătorii, chiar dacă am pierdut, pentru că și-au dorit – atât am putut în acest moment, pentru că venim după o perioadă foarte încărcată. Păcat de ocaziile avute în prima repriză, în care cred că puteam tranșa jocul. Repriza a doua a fost exact ca și prima repriză, am dominat cap-coadă jocul, am deschis scorul, iar pe două greșeli în apărare echipa oaspete și-a pus amprenta și a câștigat. Țin să-i felicit pe această cale. O echipă ambițioasă, dornică, muncitoare, care a stat foarte, foarte bine în teren, a încercat să ne blocheze, atât cât au putut, și se pare că au găsit cheia ca să ne blocheze foarte bine jocul.
În mod sigur este și o stare de oboseală dar nu e o scuză, pentru că am încercat să rotesc, să dau posibilitatea să joace şi fotbaliştilor care n-au evoluat în Cupă. Totuşi, nucleul echipei a jucat și în Cupă și clar că se resimte o stare de oboseală. Terenul greu nu ne-a avantajat sub nicio formă, dar, încă o dată, nu caut scuze. Important e să identificăm greșelile care au fost, să le reparăm și să mergem cu încredere mai departe”,
a spus principalul Reşiţei, Călin Cheregi.

De cealaltă parte, antrenorul-jucător al Pobedei, Daniel Vasilcin, a vorbit despre o victorie istorică pentru micuţa echipă ce reprezintă comunitatea bulgară din Dudeştii Vechi.

“E prima victorie din istoria mea aici, am mai jucat o dată cu Sânnicolau la Liga a treia și ne-au bătut reşiţenii, 1-0. (…) Am şi venit să văd câteva meciuri și chiar îmi place atmosfera de aici. Mă bucur foarte mult că a reușit Pobeda Dudeștii Vechi să scrie istorie, să vină în Valea Domanului și să câștige cu 2 la 1, vă dați seama că este o bucurie foarte mare pentru noi, pentru domnul primar, pentru comunitatea din Dudești și pentru comunitatea noastră de bulgari. Este ceva extraordinar și visăm în continuare să facem lucruri frumoase. Am și promis în vară că la Dudeştii Vechi o să fie o echipă frumoasă, pentru că la noi fotbalul se iubește și se trăiește la maxim. Am sperat într-o victorie.
Am știut că reşiţenii vin după un meci foarte greu cu o echipă de liga întâi, am știut că o să vină un pic obosiţi, am știut că terenul o să fie foarte greu şi că o să construiască foarte greu pe acest teren – știut fiind că că ei sunt o echipă combinativă, cu jucători cu calitate care se antrenează zilnic. Noi mai și lucrăm, mai suntem într-adevăr câţiva jucători care au jucat la nivel superior, dar nu se mai antrenează zilnic și este destul de greu să joci cu o echipă care se antrenează în fiecare zi. Dar am compensat prin așezarea bună în teren, prin poziționare, prin tot, prin experiență, și chiar mă bucur pentru acest rezultat. Cred că este cea mai frumoasă victorie din viața mea.
Faţă de sezonul trecut sunt şapte jucători noi în echipă, și toți au fost colegi de-ai mei pe la alte echipe, unii de la Ripensia. Sunt jucători cu calitate, jucători cu experiență, jucători care își dau viața pe teren”
, a declarat veteranul Daniel Vasilcin.

CSM Reşiţa: Zimmermann, Szijj, Ardei, Rimovecz, Bărboianu, Velcotă, Breşneni, Curescu, Drăghiceanu, Negru, Avramovici. Rezerve: Chera, Căpăţână, Fota, Popescu, Aboubacar, Mihaly, Erhard, Canea, Petre. Antrenor Călin Cheregi.

foto: Zoli Bagosi

De același autor

Related Articles