[FOTO-AUDIO] Crosul Sport-Mişcare-Sănătate, o reuşită! Sute de copii cărăşeni au participat la competiţie

Pentru o zi, Caraş-Severinul a fost capitala sportului juvenil din România! Patru oraşe cărăşene au găzduit crosul Sport-Mişcare-Sănătate, care a marcat şi debutul Săptămânii Europene a Sportului. Peste 700 de copii şi tineri din Reşiţa, Caransebeş, Anina şi Bocşa au participat la competiţie. Starturile simultane, pe categorii de vârstă, s-au dat de la postul Radio România Reşiţa – iar protagoniştii curselor au dat totul pe traseu.

Şi dascălii prezenţi la eveniment alături de tinerii concurenţi au apreciat acţiunea gândită ca o pledoarie pentru mişcare. Profesorii Artur Schvaner şi Carmen Dumitru:

Crosul a fost organizat de Asociaţia Sportul pentru Toţi Caraş-Severin. O acţiune reuşită, din toate punctele de vedere, a apreciat preşedinta asociaţiei, Liliana Dacica.

” Mă bucur că am reușit să organizăm acest eveniment, vremea a ținut cu noi și e o bucurie că sute de copii au luat startul în cele patru localități: Reșița, Anina, Bocșa și Caransebeș. Am văzut pe chipul copiilor bucuria de a participa și faptul că își doresc să vină la mai multe evenimente de acest fel. Mulțumesc partenerilor, în mod special Consiliului Județean care ne-a finanțat acest proiect, dar și celor cu care am reușit să organizăm, respectiv Inspectoratul Școlar Județean, Centrul UBB din Reșița și desigur, Primăriile din cele patru localități. Nu în ultimul rând, mulţumesc postului regional Radio Reșița, care a fost alături de noi pe tot parcursul acestei zile, și nu numai, și care ne-a fost partener oficial. Mulţumesc de asemenea celor patru zone din Caraş-Severin pentru implicarea în acest eveniment sportiv de anvergură.
Am văzut copii cu o bună pregătire fizică, dar în același timp am văzut și antrenori care au fost deschiși pentru a-i selecționa la diferite ramuri sportive. Remarc Asociația Județeană de Atletism care a dus greul aici, Irinel Dumitru și colegii dumnealui. Au organizat tot ceea ce a însemnat acest traseu și desigur, au putut selecţiona viitorii atleți. Le mulțumesc de asemenea tuturor profesorilor de la școlile din municipiul Reșița, pentru că am avut o participare din partea tuturor școlilor, și îi mai aștept la alte evenimente de acest gen
“, a declarat Liliana Dacica.

Aproape 300 de concurenţi au participat la crosul reşiţean. Caransebeşul a intrat în competiţie cu aproximativ 200 de copii, iar Anina şi Bocşa au avut fiecare la start peste 100 de tineri concurenţi. Participanţii au primit tricouri inscripţionate cu evenimentul, iar cei mai buni au fost recompensaţi cu medalii, diplome şi materiale sportive.

Cele mai citite

Related Articles