[FOTO-AUDIO] Crosul Inimă de Leu – o sărbătoare a sportului juvenil!

Aproape 200 de copii şi tineri de la şcoli din întreg judeţul au participat la  ediţia din 2021 a Crosului Inimă de Leu – acţiune care pledează pentru mişcare, ca fundament al sănătăţii, şi atrage totodată atenţia asupra riscurilor implicate de bolile cardiovasculare. Desfăşurat pe mai multe grupe de vârstă în Parcul Tricolorului din cartierul reşiţean Govândari, crosul a fost prilej de mişcare şi bună dispoziţie.  Acţiunea şi-a atins scopul, a declarat  Adelina Rus, vicepreşedintele Lions Kindness Reşiţa:

„Avem bucuria şi onoarea de a organiza, împreună cu Lions Onix şi Lions Montana, a treia ediţie a Crosului Inimă de Leu.  Acest proiect este unul naţional, Lions District 124 România, iar scopul său este de a atrage atenţia asupra importanţei prevenirii bolilor cardiovasculare. Avem bucuria de a ni se alătura la acest cros un număr foarte mare de elevi, într-un cadru bine organizat, pentru a participa la cros şi pentru a ne bucura împreună de sport, sănătate, premii şi soare.”

Tinerii competitori  au declarat că iubesc mişcarea şi s-au arătat convinşi că sportul alungă boala.

 Crosul Inimă de Leu a fost organizat de cluburile  Lions Kindness Reşiţa, Lions Onix Resita şi Lions Resita Montana, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Primăria Municipiului Reşiţa şi  Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin. Ziua Mondială a Inimii se celebrează în fiecare la 29 septembrie, motiv pentru care în această lună cluburile Lions din întreaga țară promovează mișcarea, ca element de bază al unui stil de viaţă sănătos.

De același autor

Related Articles