[FOTO-AUDIO] Concurs sub semnul prieteniei: Memorialul “Ioan Schuster” a ajuns la cea de-a X-a ediţie

E weekend cu sport la bazinul olimpic din cartierul reşiţean Govândari! Cea de-a X-a ediţie a tradiţionalei competiţii memoriale “Ioan Schuster” a reunit astăzi la start înotători masters din România, Ungaria şi Slovacia. Anul acesta, participarea este mai puţin numeroasă, dar atmosfera e, ca de obicei, deosebită, spune Dorina Iana, reprezentanta clubului Reşiţa 07:

“Suntem bucuroși că desfășurăm a zecea ediție a acestui memorialul. Avem 70 de participanți înscriși, de la 15 cluburi din țară și din străinătate. Ungaria și Slovacia ne-au onorat cu prezența. Sperăm să fie o ediție reușită. Ne bucurăm că suntem cu toții împreună, că vom înota și ne vom simți bine împreună. 24 de competitori sunt de la Reșița. Se vor oferi medalii pentru locurile 1 2 și 3 la toate categoriile și încă patru cupe: două pentru cea mai bună performanță la feminin şi masculin, plus Cupa “Franz Konig”, la proba de 200 de metri mixt, și Cupa “Cristina Schuster”, pentru proba de 100 de metri bras.
Sunt mai puțini participanți decât în alți ani, din păcate. Trebuie să ținem cont de ce se întâmplă în jurul nostru. Orașul nostru e cam departe, se ajunge greu la noi cu trenul, cu autobuzul. Oricum, suntem foarte mulțumiți și de cei care au venit. Asta e. La Naționale au fost peste 100, la un concurs privat, din păcate doar 70. Am revăzut vechi prieteni, întotdeauna e o întâlnire de suflet, care ne face o foarte mare plăcere”
, a declarat Dorina Iana.

Medaliile contează aici mai puţin. Importante sunt buna-dispoziţie şi prieteniile de-o viaţă, au spus concurenţii prezenţi la Memorialul “Ioan Schuster”:

Cea de-a X-a ediţie a Memorialului “Ioan Schuster” este organizată de clubul Reşiţa 07, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caras-Severin şi al Primăriei reşiţene. În total sunt programate 21 de probe individuale, la care se adaugă întrecerile de ştafetă. Prima reuniune a competiţiei a avut loc sâmbătă de la ora 14.00. Concursul se va încheia duminică, 23 octombrie, cu cea de-a doua reuniune, programată de la ora 9.00.

De același autor

Related Articles