La început de iunie, tinerii judoka reşiţeni au sărbătorit prin sport Ziua Copilului. Competitia desfăşurată la Reşiţa, în sala de judo din cartierul Lunca Pomostului, este deja una de traditie: în fiecare an, copiii se întrec amical, în cadrul unui concurs care le aduce la final premii dulci. Acţiunea care a reunit la start 25 de tineri practicanţi ai acestui sport a fost organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret , în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Judo Caraş-Severin. Antrenorul grupării Muncitorul, Daniel Păştean, a ţinut să remarce sprijinul constant primit de judo-ului cărăşean din partea partenerilor de la DJST.

“Am sărbătorit Ziua Copilului cu ajutorul Direcţiei pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin şi al Asociaţiei Judeţene de Judo. DJST a acordat premiile pentru această competiţie, de fapt un mini-concurs pentru copiii noştri. Mulţumim foarte mult Direcţiei pentru colaborarea bună pe care am avut-o, o avem şi sper să o avem şi în viitor. Ne ajută de câte ori au posibilitatea, la premierea copiilor sau la organizarea unor competiţii. Noi sperăm ca, odată cu ridicarea restricţiilor, lumea să înceapă să-şi aducă copiii la această frumoasă disciplină sportivă. Pe această cale, vrem să-i anunţăm că avem antrenamente în fiecare zi, de la ora 17.00 la 19.0, la sala de judo din spatele Poliţiei, unde ne desfăşurăm activitatea de 30 de ani. Îi aşteptăm cu drag pe toţi doritorii, începând cu vârsta de 6 ani”, a spus tehnicianul Daniel Păştean.

Bianca Mitru, una dintre micuţele participante la competiţie, s-a arătat încântată de confruntarea de pe saltea: “Am ales disciplina judo pentru că poţi învăţa să te aperi şi este totodată un sport foarte frumos.” La rândul său, Leonard Luca, unul dintre sportivii avansaţi care participă deja cu bune rezultate în competiţiile naţionale, i-a îndemnat pe toţi cei interesaţi să vină la sală:

“Am ales judo-ul pentru că este un sport de contact care mai este denumit şahul artelor marţiale. Te dezvoltă fizic şi psihic, şi recomand tuturor copiilor să vină să facă sport împreună cu noi” a spus Leonard Luca.

La final, tinerii sportivi au primit tradiţionalele pungi cu dulciuri din partea partenerilor de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.