[FOTO-AUDIO] Comuna Fârliug își cinstește personalitățile. Luptătorul Andrei Franț, cetățean de onoare al localității cărășene

1175

În satul Dezești din comuna cărășeană Fârliug a avut loc vineri, 29 noiembrie un moment emoționant, acordarea titlului de cetățean de onoare unui campion al luptelor românești, perfomerului Andrei Franț. Este unul dintre luptătorii care au adus renume acestei discipline la nivel mondial și național. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Fârliug, care i-a acordat acest titlu pentru susținuta sa activitate, atât ca sportiv cât și ca antrenor, având o contribuție majoră la dezvoltarea și recunoașterea sportului cărășean la nivel internațional, pentru rezultatele obținute în competițiile mondiale, cât și în cele olimpice.

”Vă mulțumesc pentru acest titlu”, a spus în direct la Radio Reșița, Andrei Franț în dialog cu Sergiu Taban:

”Andrei Franț este o mândrie pentru noi și merită acest titlu din plin„, a concluzionat primarul comunei Fârliug, Ioan Borduz:

Despre însemnătatea acestui eveniment pentru școala de lupte reșițeană a vorbit și antrenorul emerit de lupte, prof. Adrian Dacica:

Această inițiativă a Primăriei și Consiliului Local Fârliug a fost apreciată din plin și de directorul Clubului Sportiv Municipal Reșița, Rusalin Fâc:

Andrei Franț este antrenorul secund al lotului național de lupte seniori al României, cu numeroase medalii obținute pe plan național și internațional. Medalia de bronz la Campionatul Mondial de lupte pe plajă și locul 5 la Campionatul European de seniori sunt printre cele mai bune reușite ale sale.