[FOTO-AUDIO] Ciclistul reșițean Daniel Crista, vicecampion național în 2018 își dorește să câștige Turul Ținutului Secuiesc

441

Reșițeanul Daniel Crista este unul dintre cei mai buni cicliști români la ora actuală. Legitimat la Clubul Steaua București are înregistrate anul acesta o serie de rezultate meritorii la diverse competiții naționale și internaționale. Este vicecampion național și zilele trecute a ocupat locul 2 la competiţia internaţională ”Cupa Max Aușnit”, desfășurată în apropierea Lugojului și la care au luat parte peste 400 de cicliști din toată lumea.

Daniel Crista ne-a vorbit despre activitatea sa din primele șapte luni ale acestui:

”Nu am avut vacanță, încă din februarie sunt tot plecat. Am fost în Turcia în cantonament două săptămâni. Mi-a fost destul de greu pentru că trebuie să urmez și cursurile Facultății, am avut sesiune de examene, dar am reușit să le împac pe toate. Cele mai bune rezultate nu au fost anul acesta, nu sunt chiar așa de mulțumit, dar competițiile la care am fost au fost mult mai grele decât în anii trecuți, de aceea, cred că, n-am reușit să câștig încă o cursă importantă. Sunt în 2018 vicecampion național la ambele probe și la contratimp și la fond, dar am fost învins de unul dintre cei mai buni cicliști la nivel mondial, Eduard Grosu, care câștigă curse foarte importante.”

Cea mai recentă competiție la care a luat parte Daniel Crista a fost ”Cupa Max Ausnit”, ediția a VII-a, desfășurată în apropierea oraşului Lugoj, la care au luat parte peste 400 cicliști, profesioniști sau amatori, din întreaga Europă, care și-au demonstrat pasiunea pentru pedalatul în viteză, în ciuda dificultății traseului. Daniel a ocupat locul II.

”Am venit pe locul II la această cursă, m-am luptat cu reprezentanți ai echipelor NOVAK și MSTina, n-a fost deloc ușor. Pe final am rămas doar eu și cei de la Team Novak, m-au atacat pe rând și a fost foarte greu să le fac față, dar am reușit să ocup treapta a doua a podiumului”.

Mai mult de 10 zile au trecut de când Daniel Crista se află în cantonament pe Muntele Semenic, unde s-a pregătit intens pentru următoarele competiții importante ale anului. A parcurs, în total, într-o săptămână peste 700 de km, înfruntând intemperiile naturii. A slăbit destul de mult, fiindcă pentru a se impune în viitoarele competiții trebuie să fie un sportiv ”ușor”. În perioada 7-11 august va lua parte la Turul Ținutului Secuiesc, pe care dorește să-l câștige.

” Turul Ținutului Secuiesc este o cursă importantă pentru mine, este o cursă UCI, la care se pot acumula puncte. În fiecare an am obținut rezultate bune acolo. În 2017 am luat locul II la o etapă, iar acum vreau să câștig o etapă”, a concluzionat rutierul reșițean.

Daniel Crista are 27 de ani și își dorește să acumuleze cât mai multe puncte internaționale, pentru a se putea califica la Jocurile Olimpice din 2020.

SURSA FOTO: Cupa Max Ausnit

Cristina Corocan