[FOTO-AUDIO] Ciclistul reșițean Daniel Crista a câștigat aurul la Cupa ”Max Auschnitt”, desfășurată la Lugoj

Cupa ”Max Auschnitt”, competiție sportivă de ciclism pe șosea,  aflată la cea de-a VIII-a ediție a avut loc la finalul săptămânii trecute la Lugoj.

Reșițeanul Daniel Crista, legitimat la CSA Steaua București, a câștigat concursul devenit tradițional. L-am felicitat pe Daniel Crista pentru această reușită:

A fost destul de greu, deoarece am avut parte de o ploaie torențială pe tot parcursul concursului. Traseul a fost de 115 km, îl știam foarte bine, l-am mai făcut și la antrenamente. Nu pot să spun că a fost cea mai grea competiție, dar am pedalat la capacitate maximă.Eu și colegul meu Emil Dima, am mers împreună încă de la start și am ajuns cu un avans la linia de sosire cu 7 minute avans față de ceilalți competitori. Săptămâna aceasta voi lua parte la Turul Ținutului Secuiesc, unde îmi doresc o clasare cât mai bună, să câștig cel puțin o etapă, a spus Daniel Crista. ”

La competiție au luat parte câteva sute de ciclişti din România, dar și din Ungaria, Italia, Columbia, Macedonia, Germania, Franţa, Ucraina și Republica Moldova.

Evenimentul sportiv s-a desfășurat de-a lungul unui traseu cu lungimea de 116 kilometri cu o diferență pozitivă de nivel de 1100 metri și a traversat următoarele locaități: Lugoj – Hezeriș – Valea Lungă Romană – Cliciova – Sudriaș – Săceni – Surducu Mic – Lacul Surduc – Fârdea – Drăgșinești – Mâtnicu Mic – Bucovăț – Dumbrava – Răchita – Mănăștiur – Leucușești – Bethausen – Cladova – Ohaba Lungă – Dobrești – Balinț – Bodo – Cliciova – Hezeriş – Lugoj.

Competiția poartă numele fostului industriaș din România, Max Auschnitt, administrator delegat al Uzinelor și Domeniilor de Fier din Reșița (U.D.R.), cea mai mare societate pe acțiuni care a existat în România înainte de instaurarea regimului comunist.

sursa foto: Daniel Crista/ Cupa Max Ausnit