[FOTO-AUDIO] Cei mai buni ambasadori ai sportului şcolar reşiţean, premiaţi pentru performanţele din 2021

Clubul Sportiv Şcolar din Reşiţa a premiat performanţa! Şapte reprezentanţi ai şcolii sportive reşiţene au fost recompensaţi cu premii în bani pentru rezultatele foarte bune din 2021. 37.000 de lei este suma pusă la bătaie de Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar, pentru cei mai buni ambasadori ai sportului şcolar reşiţean. Au fost premiaţi luptătorii Tania Adam, Elvira Drăgan, Andrei Bărbulescu şi Cristian Orbu, înotătorul Denis Popescu, atleta Daria Grigoroiu şi gimnastul Felix Simion.

 Sportivii merită cu prisosinţă aceste premii, spune profesorul Marius Creţeanu, directorul CSS Reşiţa.

“Vreau să mulțumesc Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin pentru acești bani pentru sportivi. Această premiere a fost făcută în baza rezultatelor obţinute de sportivii noştri în acest an. Nu a fost o premiere a primilor zece sportivi, aceea se va face probabil în ianuarie. Eu sunt bucuros că la finalul mandatului meu de director am reușit să mulțumesc sportivii cu această premiere, dar şi antrenorii care au fost alături de ei. Anul acesta au fost rezultate bune, dar așteptările noastre bineînțeles că sunt mai mari. Au fost premiate patru secții: atletism, înot, lupte și gimnastică artistică. Sperăm ca la anul să fie premiate și celelalte secții. Știți că avem șapte secții, sperăm ca și ceilalți să sportivi să obțină rezultate notabile la campionatele naționale. Sigur, au fost probleme din cauza pandemiei, dar uitaţi că am trecut cu bine peste toate și rezultatele au fost bune. Am avut participări la campionatele mondiale și am obținut cu juniorii și tineretul rezultate frumoase chiar la seniori. Consider că trebuie mai multă muncă ca să descoperim talentele la fiecare ramură de sport”, a declarat directorul Marius Crețeanu.

La rândul său, profesorul Robert Nosal, inspectorul pe sport din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, a ţinut să-i felicite pe tinerii performeri pentru medaliile cucerite în competiţii interne şi internaţionale.

“În primul rând aș dori să felicit reprezentanţii Clubului Sportiv Școlar Reșița pentru performanţele deosebite realizate. Am reușit prin fondurile Ministerului Educației să asigurăm premierea sportivilor capabili de înaltă performanță. Aș dori să punctez şi faptul că Ministerul Educaţiei a reușit în acest an să acorde toate bursele de performanță, respectiv burse sociale prin fonduri alocate direct de la minister, banii ajungând mult mai repede la elevi. Pentru rezultatele de performanță, Ministerul Educației s-a gândit și la premierea sportivilor legitimați la toate cluburile sportive școlare. S-au acordat premii elevilor care au obținut medalii în competiţiile naționale și internaționale. Din partea Ministerului Educației, suma de premiere pentru CSS Reșița a fost de 37 000 de mii de lei”, a precizat profesorul Robert Nosal.

Cele mai citite

Related Articles