[FOTO-AUDIO] Alergând la pădure – sport şi bună dispoziţie, în folosul comunităţii

S-a alergat din nou pe poteci de munte în jurul Reşiţei! Cea de-a 8-a ediţie a tradiţionalului eveniment sportiv “Alergând la pădure” a reunit la start peste 250 de competitori, adulţi şi copii, cu vârste de la 3 la 65 de ani. Iubitorii alergării au putut alege între maraton, semimaraton şi o probă de 10 km, toate starturile fiind date din centrul municipiului. Cursele de semimaraton şi 10 km au avut loc, ca de obicei, pe trasee din jurul Reşiţei, iar maratonul – o premieră în cadrul evenimentului – i-a trimis pe alergătorii de anduranţă până la Văliug şi înapoi. Organizatorii nu i-au uitat nici pe cei mici: copiii au avut parte de o cursă a lor, din Centrul Civic până în parcul Cărăşana şi retur. Întregul eveniment a fost organizat de Fundaţia Comunitară Banatul Montan şi Primăria reşiţeană. Vremea, organizarea şi traseele au fost la superlativ, au spus concurenţii sosiţi din toate colţurile ţării.

Un eveniment reuşit, a concluzionat Carmen Popa, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Banatul Montan:
“Am avut peste 250 de participanți, 120 la cros, 70 la semimaraton și 40 de participanți la primul maraton al Reșiței, plus copiii. Vremea a fost foarte frumoasă, mulțumim voluntarilor, fără de care toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla. Mulțumim și sponsorilor și partenerilor, tuturor celor care ne-au susținut în organizarea evenimentului Alergând la pădure pentru a opta ediție.”
foto: Zoli Bagosi
foto: Zoli Bagosi
foto: Zoli Bagosi
foto: Zoli Bagosi
s

“Pentru cauza ta alerg aşa” a fost motto-ul evenimentului – pentru că în cadrul acţiunii a avut loc şi o strângere de fonduri în beneficiul comunităţii. Banii adunaţi din taxele de participare şi din donaţii vor fi direcţionaţi către trei proiecte propuse de grupuri de iniţiativă locale. Propunerile susținute sunt:
• FUN FLOW – un proiect dedicat tinerilor și adulților din Reșița, prin care comunitatea de aici va descoperi funambulismul.
• SĂ CUNOAȘTEM PEȘTERILE DE LÂNGĂ CASĂ – Prin intermediul proiectului, membrii comunității vor fi instruiți și implicați în cunoașterea zonelor din jurul Reșiței, identificarea peșterilor și prospectarea lor.
• CAIET DE REȘIȚA – Este un proiect pilot care dorește să ofere o metodă interactivă de cunoaștere a orașului, atât în ce privește istoria orașului, de la clădiri de importanță arhitecturală, dar și un mic ghid de cunoaștere a faunei în zona râului Bârzava, precum și a florei din oraș.

De același autor

Related Articles