A doua victorie din playoff: CSM Reşiţa a “jumulit” Şoimii din Lipova!

Cea de-a doua etapă din playoff-ul Ligii a III-a de fotbal a programat în Valea Domanului duelul fruntaşelor seriei a 8-a: liderul CSM Reşiţa a primit vizita urmăritoarei Şoimii Lipova, într-o confruntare aşteptată cu mare interes de suporterii celor două echipe. Vioara întâi a fost CSM Reşiţa, care şi-a consolidat prima poziţie cu o victorie la scor de neprezentare. Bărboianu a deblocat tabela în minutul 18, dintr-o lovitură de pedeapsă obţinută de Drăghiceanu. După pauză au punctat stranierii Reşiţei: Aboubacar a majorat diferenţa în minutul 50, iar Mensah a închis tabela în minutul 80. De remarcat că oaspeţii au avut şi ei câteva ocazii, din faze fixe – inclusiv un gol anulat pentru ofsaid.
CSM Reşiţa-Şoimii Lipova, scor final 3-0 – rezultat în urma căruia formaţia reşiţeană îşi asigură un avans de 6 puncte faţă de trupa din Lipova. Echipa reşiţeană a jucat cu ambiţie şi a respectat planul tactic, spune antrenorul Călin Cheregi:

“În acest moment, sincer, cred că este pentru prima dată când îmi găsesc cu greu cuvintele pentru a felicita echipa și a mă bucura de ceea ce am realizat cu acești băieți minunați în acest meci. Am întâlnit un adversar care, clar, din punctul meu de vedere, este una dintre contracandidatele noastre la primul loc – dar iacătă că am reușit să învingem de o manieră categorică și încă o dată țin să felicit acești jucători minunați şi acești spectatori care ne dauă puterea de a munci în continuare. Un meci dominat de noi din punct de vedere tactic. Știam ceea ce vor expune și pentru acest motiv am schimbat puțin sistemul de joc, le-am dat deliberat posesia undeva în zona unu a lor de acțiune, urmând să-i prindem pe mingea a doua, ceea ce ne-a și ieșit. Acum vreo lună de zile m-ați întrebat cum merg treburile, v-am spus că urmăresc să îmi planific activitatea cu vârful de formă la început de playoff. Cred că în acest moment suntem în obiectiv și urmează ca pe mai departe să mergem să câștigăm tot ceea ce rămâne de câștigat.”

CSM Reşiţa: Zimmermann, Bărboianu, Dudea, Ardei, Drăghiceanu, Mensah, Rimovecz, Popescu, Negru, Chera, Aboubacar. Rezerve: Căpăţână, Fota, Szijj, Dane, Velcotă, Petre, Trancă, Breşneni, Gomboş.


În aceeaşi rundă, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii s-a impus cu 3-1 pe terenul Crişului Chişineu-Criş.

În clasamentul seriei a 8-a, liderul CSM Reşiţa totalizează acum 48 de puncte. Şoimii Lipova se află pe locul doi, cu 42 de puncte, iar pe poziţia a treia se află CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, cu 39 de puncte.
Pentru rossoneri urmează, pe 14 aprilie, o deplasare la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.


foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles