[FOTO] Atleta Liliana Dragomir va participa la Mondialul de semimaraton din Polonia!

Atleta caransebeşeană Liliana Dragomir va lua startul la Campionatul Mondial de semimaraton, singura competiţie mondială de atletism organizată în anul pandemiei. Concursul va avea loc sâmbătă, 17 octombrie, în localitatea poloneză Gdynia, şi va reuni la start sportivi din 62 de ţări. Între cei 6 reprezentanţi ai României se află şi Liliana Dragomir. Ea se află în Polonia alături de soţul Călin Dragomir, care este şeful delegaţiei tricolore.

“La această competiției vor lua startul 283 de sportivi, 157 la masculin și 126 la feminin. România va fi reprezentată de șase sportivi (1 la masculin și 5 la feminin), după cum urmează: Nicolae Soare, Adela Paulina Bălțoi, Liliana Maria Dragomir, Adriana Nelson, Elena Adelina Panaet și Roxana Elisabeta Rotaru. Sperăm la o evoluție cât mai bună. Șeful delegației țării noastre este Călin Mihai Dragomir”, se precizează în mesajul postat pe pagina de socializare a Federaţiei Române de Atletism.

Delegaţia României se află de ieri în Polonia. Startul în proba feminină se va da sâmbătă la ora 12:00, ora României, iar în cea masculină, la ora 13:30.

Ambasador al Campionatului Mondial de semi-maraton de la Gdynia a fost numită fosta mare atletă Constantina Diţă, campioană olimpică la maraton și campioană mondială la semi-maraton. Organizatorii au realizat pentru întrecerea de la Gdynia medalii cu un design unic. Mult mai groase decât cele clasice, medaliile acestei competiții sunt în formă de busolă. Pe față este este proiectat logo-ul concursului, iar pe verso se află gravat conturul Poloniei – țara gazdă.

foto: Federatia Română de Atletism

Cele mai citite

Related Articles