Fotbalul românesc în era digitală: reşiţeanul Lucian Dobre lansează platforma online pentru promovarea jucătorilor mai puţin cunoscuţi

Din acest an, cluburile de fotbal îşi vor putea asigura în cunoştinţă de cauză serviciile unor jucători talentaţi, dar mai puţin cunoscuţi. FootballMarket se numeşte platforma online care va înlesni contactul dintre grupările sportive şi jucătorii de perspectivă ce pornesc pe calea performanţei. Iniţiativa aparţine omului de fotbal reşiţean Lucian Dobre, care e convins că proiectul va fi un succes.

“Am creat o platformă pe care fotbaliștii o pot accesa pentru a posta acolo CV-urile şi diverse filmulețe – orice are legătură cu activitatea lor sportivă. Asta, pentru ca noi, antrenorii, și cluburile să putem să-i găsim mai ușor. Această platformă funcționează pe motoare de căutare, asemănător platformelor unde, de exemplu, cauţi maşini. Aşa se va întâmpla și cu fotbaliștii, vei căuta, de pildă un fotbalist de vârsta cutare, de picior cutare, în partea de vest a României. În urma statisticii pe care noi o vom avea acolo, o să apară un anumit număr de jucători.

Gândiți-vă, în momentul acesta, dacă vrei să iei un jucător din România mai puțin cunoscut, nu se știe mai nimic despre el. Noi vrem să schimbăm asta, vrem ca atunci când cluburile aleg un jucător să știe exact ceea ce au ales. Suntem trei asociați implicaţi în acest proiect, unul dintre ei este fostul ziarist Lucian Lipovan. În momentul în care noi am prezentat proiectul la București, într-un cadru mai restrâns, au fost foarte încântați de această inițiativă – pentru că nu există în România așa ceva. Cred că transferurile și valoarea jucătorilor va fi mult mai clar  stabilită prin această platformă. Ştii ce cumperi, ai un istoric clar despre acel jucător și poţi să-ți dai seama dacă investiția ta în acel fotbalist este bine plasată sau nu.”

Platforma va fi rezervată doar fotbaliştilor de peste 14 ani. Ea va fi lansată oficial în jurul datei de 15 ianuarie.

foto: arhivă

Cele mai citite

Related Articles