Fotbalul mondial e din nou în doliu. A murit fostul mare atacant italian Gianluca Vialli

Lumea fotbalului e din nou îndoliată. Gianluca Vialli, fostul atacant al Squadrei Azzurra și al echipelor Cremonese, Sampdoria, Juventus și Chelsea, a trecut în eternitate la doar 58 de ani.

Vialli lupta de cinci ani cu un cancer pancreatic, care i-a fost în cele din urmă fatal. În aprilie 2020, fostul mare jucător anunţa că s-a vindecat – dar boala a recidivat în 2021.

Vialli și-a început cariera la Cremonese în 1980, unde a jucat 105 meciuri în campionat și a marcat 23 de goluri.

De-a lungul carierei sale, emblematicul atacant a cucerit 15 trofee sub culorile echipelor Chelsea, Juventus și Sampdoria. El a fost un jucător important în naționala Italiei la Campionatul Mondial disputat pe teren propriu în 1990.

După încheierea carierei active,  italianul s-a dedicat antrenoratului. Gianluca Vialli a fost, între altele, asistentul selecționerului Roberto Mancini la naționala Italiei – iar în 2020, Squadra Azzurra a cucerit, cu această echipă de antrenori, Campionatul European. De asemenea, Vialli a fost şi comentator la Sky Sport Italia.

”Cu o tristețe incomensurabilă anunțăm trecerea în neființă a lui Gianluca Vialli. Înconjurat de familia lui, acesta s-a stins din viață aseară, după cinci ani de boală, înfruntată cu mult curaj și demnitate. Mulțumim celor mulți care l-au susținut de-a lungul anilor cu afecțiune. Amintirea și exemplul lui vor trăi veșnic în inimile noastre”, este anunțul oficial al familiei lui Vialli, conform Gazzetta dello Sport.

Cele mai citite

Related Articles