Fotbalul, automobilismul, ciclismul şi motociclismul sunt sporturile care vor organiza primele competiţii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că fotbalul, automobilismul, ciclismul şi motociclismul sunt sporturile care vor organiza primele competiţii după ordinul comun al MTS şi Ministerului Sănătăţii care reglementează reluarea activităţii sportive după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus.

“Există solicitări pentru reluarea competiţiilor în aer liber. Până acum: fotbalul – 13 iunie, automobilismul – 20 iunie cu etapele de la Cheile Grădiştei şi Adâncata, ciclismul – 2 iulie cu Turul Ciclist al Sibiului. De asemenea, suntem în discuţii cu organizatorii uneia dintre cele mai importante competiţii de motociclism din calendarul internaţional, (Red Bull) Romaniacs se numeşte, iar ei doresc organizarea acesteia în 21-25 iulie. Dar suplimentar faţă de regulile privind combaterea coronavirusului, la competiţiile internaţionale avem şi alte condiţii de respectat, apropo de sosirea participanţilor din ţări unde încă există un risc epidemiologic ridicat. Deci pentru cele internaţionale e puţin problematic, aş prefera să le amânăm până când nu vor mai exista restricţii privind mobilitatea în spaţiul internaţional”, a menţionat ministrul.

Conferință de presă susținută de Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe,legată de faza a doua a reluării activității sportive și a competițiilor

Publicată de Ministerul Tineretului și Sportului pe Marţi, 2 iunie 2020

“Din punctul meu de vedere, ca pregătire, acoperim majoritatea sportului cu aceste norme de la 1 iunie. Artele marţiale sunt sporturi de contact, sau boxul… Nu poţi pune doi pugilişti să boxeze, însă se pot antrena în sală lovind sacul raportându-se la măsurile de distanţare… Deci poţi să iei acest ordin şi să îţi adaptezi practicarea oricărui sport la actualele condiţii”, a explicat Ionuţ Stroe.

Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea în aer liber, în bazine acoperite sau nu, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor legitimaţi şi a competiţiilor sportive (cu excepţia sporturilor de contact), precum şi a antrenamentelor în săli, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

sursa foto: MTS

De același autor

Related Articles