Fotbal: Spania şi Anglia vor juca pentru trofeul Europeanului U21

Scoruri mari şi nicio surpriză în semifinalele Campionatului European de fotbal U21. În primul meci al zilei, Anglia şi-a confirmat statutul de favorită în faţa Israelului, de care a trecut la scor de neprezentare. Pe Adjarabet Arena din Batumi, englezii au dominat întâlnirea şi au avut penalty în minutul 17, după ce Jaber a comis un fault în careu asupra lui Gordon. Morgan Gibbs-White a trimis însă balonul în afara cadrului porţii.

Formaţia britanică a avut totuşi avantaj la pauză, acelaşi Gibbs-White reuşind să deschidă scorul cu o lovitură de cap. Anglia a majorat diferenţa în minutul 63, prin Cole Palmer – iar scorul final a fost stabilit în minutul 90, de Cameron Archer.

 Pe stadionul Steaua din Bucureşti, Spania a surclasat fără drept de apel Ucraina, care n-a mai reuşit să repete evoluţia bună din meciul cu Franţa. Ibericii s-au impus cu scorul de 5-1, prin golurile marcate de Ruiz, Sancet, Blanco, Oroz  şi  Gomez. Reuşitele spaniole au venit după ce Ucraina reuşise să deschidă scorul prin Bondarenko.

În faţa a 9.230 de spectatori, Spania a devenit a treia echipă care marchează cinci goluri într-o semifinală de Campionat European de tineret, după Germania de Vest în 1982 şi Portugalia în 2015.

Anglia şi Spania se vor înfrunta pentru titlul de campioană europeană de tineret la fotbal. Meciul cu titlul pe masă se va disputa sâmbătă, de la ora 19.00, pe Batumi Arena.

Sursa foto: facebook UEFA Under-21 Championship

De același autor

Related Articles