Fotbal: România, învinsă de Italia cu 2-1, la Campionatul European Under-19

Selecţionata României a fost învinsă de echipa Italiei cu scorul de 2-1 (0-0), sâmbătă seara, la Dunajska Streda, în meciul său de debut în Grupa A a Campionatului European de fotbal Under-19 din Slovacia.

Italia s-a impus meritat, prin golurile marcate de Tommaso Baldanzi (47) şi Cristian Volpato (68), în timp ce golul echipei antrenate de Adrian Văsîi a fost reuşit de Luca Andronache (53).

Italia a dominat clar jocul şi şi-a creat numeroase ocazii de gol, însă portarul Robert Popa a fost cel mai bun om al echipei României, care nu a putut conta pe unul dintre cei mai buni jucători ai săi în acest meci, Rareş Ilie (suspendat).

Popa s-a evidenţiat în prima repriză la mingile trimise de Ambrosino (5, 16), Fabbian (20), Nasti (21) sau Baldanzi (41). Nasti a fost imprecis în min. 14, iar Pantea a respins de lângă bară mingea trimisă cu capul de Casadei (17).

Tricolorii au avut un prim şut prin Radaslavescu (7), de la 22 de metri, mingea trecând puţin pe lângă poartă.

În finalul primei reprize, Andronache a fost blocat de portarul Desplanches (45+1), după un posibil fault în careu la Chiriţoiu.

Italia a deschis scorul în debutul reprizei secunde, prin Baldanzi (47), care l-a driblat pe Dănuleasă şi a şutat de la 20 de metri.

România a egalat rapid, în min. 53, când noul-intrat Doru Andrei a şutat în transversală, iar Andronache a reluat mingea în plasă.

Italia a reluat forcingul la poarta lui Popa, care s-a remarcat în min. 56, la şutul lui Ambrosino, după care Nasti a reluat milimetric pe lângă poartă. Portarul echipei FC U Craiova 1948 s-a evidenţiat şi la şutul lui Fabbian (59), precum şi la mingea trimisă de Ambrosino (62).

În min. 68, apărarea echipei României a fost depăşită complet de italieni: Nasti a tras în bară, tot el a recuperat şi a reuşit să centreze în faţa porţii, fundaşii români nu au reuşit să respingă, iar Volpato a trimis în plasă.

Italia, care a câştigat titlul european la această categorie de vârstă în 2003, nu a mai forţat până la final, România a căutat egalarea, dar nu a reuşit să se apropie periculos de poarta adversă.

România participă pentru a doua oară la un turneu final de Campionat European Under-19, după ediţia din 2011, când a a fost gazdă.

În celălalt meci la grupei, Franţa a surclasat Slovacia cu 5-0.

Pe 21 iunie vor avea loc următoarele meciuri, România – Franţa (DAC Arena – Dunajska Streda, ora 21:00) şi Slovacia – Italia (Trnava, 18:30).

Primele două clasate din fiecare grupă se califică în semifinale, dar şi la Cupa Mondială Under-20 de anul viitor, din Indonezia. Formaţiile de pe locul al treilea vor juca un baraj pentru al cincilea bilet european la CM U20.

sursa: Agerpres / foto: Mediafax

De același autor

Related Articles