Fotbal, Liga a III-a: Voinţa Lupac, prea tare pentru Progresul Ezeriş

S-a disputat şi ultimul duel cărăşean din actualul sezon al Ligii a III-a de fotbal. Pe arena reşiţeană Gloria, Voinţa Lupac, liderul playout-ului din seria a 7-a, a dispus de lanterna roşie Progresul Ezeriş cu scorul de 5-2.

Oaspeţii din Lupac au condus cu 2-0 după prima repriză, golurile fiind reuşite de Vichente (min. 18) şi Danci (min. 20). Dalea a făcut 3-0 în debutul reprizei secunde (min. 50), iar Ezerişul a replicat în minutul 72 cu cel mai frumos gol al meciului – reuşit de Rotariu cu un şut superb din afara careului. Peste alte trei minute, speranţele Progresului au renăscut, la golul marcat de Ciurea după o ieşire hazardată a portarului advers. Finalul a aparţinut însă echipei-oaspete, care a mai punctat de două ori, prin Cristodulo (min. 78) şi Dan (90+3).

Rezultatul nu mai are oricum nicio importanţă pentru ezerişeni, care erau deja matematic retrogradaţi. Liga a III-a e o pălărie cam mare pentru Progresul, a recunoscut la final antrenorul Mircea Manu:

“Am început un pic timorați partida, am suferit în prima repriză, ne-am văzut conduși; apoi băieții au reintrat un pic în meci, au marcat de două ori. Am fost chiar acolo, doar că şi-a spus cuvântul lipsa de experiență, aşa cum am mai zis. S-a adeverit ceea ce am spus de la început: Liga a III-a e o pălărie cam mare pentru noi. Ați văzut și dvs., aceleași greșeli individuale au dus la rezultatul care a fost.

Progresul Ezeriş este matematic retrogradată. Facem eforturi să nu ne desființăm, din ceea ce am înțeles din partea conducerii o să continuăm la liga a IV-a. Ce pot să vă spun, viitorul depinde de ceea ce o să fie în pauza dintre sezoane. Eu v-am spus de când am venit aici, în momentul în care este un proiect sănătos, continui – dar asta depinde doar de conducere. Acum rămân – pentru grup, pentru căpitan, pentru Cristian Şodâncă, pentru toată lumea care a fost lângă noi. Mai sunt încă două etape și terminăm acest campionat.”

De cealaltă parte, antrenorul Voinţei, Adrian Enăşescu, s-a arătat relativ mulţumit de jocul elevilor săi:

“La jocuri de genul acesta, unde se întâlnesc echipe locale, te aștepți la orice. Era clar că echipa Ezerişului nu mai are ce să piardă și se putea întâmpla orice. Jucau fără nicio presiune, iar noi am putea spune că avem oarecum o ușoară presiune, datorită faptului că trebuie să ne apărăm locul I din playout. Sunt mulțumit de joc. În momentul în care am făcut câteva schimbări, poate că s-a observat o diferență, au avut gazdele o dominare ușoară – dar, per ansamblu, sunt mulțumit, ţinând cont că am dat cinci goluri, plus câteva ocazii importante de a marca. Mai sunt două etape, matematic ne mai trebuie o victorie și atunci avem asigurat locul I. Ne dorim să rămânem sus, e munca băieților și e normal să-și dorească asta.”

Progresul Ezeriş: Birăescu, Brathwaite, Veca, Rotariu, Geangălă, Ciurea, Teka, Piquionne, Cărăuşu, Careba, Mărgan. Rezerve: Lungu I, Creţu, Corneanu, Cîrlugea, Lungu S., Pascu. Antrenor Mircea Manu


Voinţa Lupac: Petruţ, Săndescu, Dalea, Giurică, Caia, Banac, Marcu, Avramovici, Danci, Jinga, Urdea. Rezerve: Bud, Podină, Dan, Cega, Cristodulo, Cheda, Takenori, Bâcleşanu. Antrenor Adrian Enăşescu


După opt etape, Voinţa Lupac ocupă primul loc în playout-ul seriei a 7-a cu 42 de puncte. Formaţia cărăşeană e secondată de Jiul Petroşani, care totalizează 38 de puncte. Progresul Ezeriş rămâne pe ultima poziţie, cu 15 puncte. În etapa următoare, Progresul va juca la Viitorul Pandurii Târgu Jiu II (19 mai, ora 18.00), iar Voinţa Lupac se va deplasa la Aurul Brad (20 mai, ora 18.00).

Cele mai citite

Related Articles