Fotbal, Liga a III-a: Voinţa Lupac a bătut Jiul şi rămâne fruntaşă în playout

Voinţa Lupac se menţine lider în playout, după o frumoasă victorie obţinută acasă contra Jiului Petroşani. Formaţia cărăşeană s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor şi a dispus cu 3-0 de gruparea din Hunedoara – faţă de care avea avantaj de un singur punct înaintea acestei partide. Samuel Urdea (1) şi Alexandru Giurică (10) au semnat primele două reuşite ale gazdelor, iar autogolul lui Ionuţ Torkoş (56) a stabilit scorul final. Voinţa Lupac a făcut un joc foarte bun, atât în atac, cât şi în apărare, apreciază antrenorul Adrian Enăşescu:

“S-au întâlnit două echipe bune de liga a III-a, iar de aici a rezultat un joc bun din punct de vedere tehnico-tactic. Cred că noi am excelat la faza defensivă – drept dovadă, nu am luat gol. Am știut exact în ce zonă să ne apărăm, iar după recuperarea mingii, pe tranziție pozitivă, am verticalizat destul de repede. Am și înscris de trei ori, am avut o bară a lui Manu Jinga și ne-am mai trecut în cont câteva ocazii bune de a înscrie. Felicit încă o dată jucătorii pentru atitudinea foarte corectă. Am abordat clar jocul la victorie. Întâlneam o echipă a Jiului despre care am spus întotdeauna că are calitate. Am pus presiune constant pe ei, nu le-am dat spații și am profitat de orice nesincronizare a lor în apărare.
De data aceasta felicit și rezervele. Cei care au intrat de pe bancă au arătat aceeași dăruire ca și titularii, și au adus un plus în jocul nostru.”

Voinţa Lupac: Petrut,Banac, Săndescu, Giurică, Marcu, Danci, Jinga, Cega, Dalea, Urdea, Avramovici. Rezerve: Bud, Caia, Dan, Cristodulo, Podina. Antrenor Adrian Enăşescu

În aceeaşi rundă, Progresul Ezeriş a pierdut clar, scor 1-5, meciul disputat pe terenul Retezatului Haţeg.

Voinţa Lupac e lider în playout-ul seriei a 7-a, cu 39 de puncte. Patru puncte mai puţin are ocupanta locului secund, Jiul Petroşani. Cu 15 puncte, Progresul Ezeriş e codaşa seriei – şi matematic retrogradată.

Etapa următoare programează un nou duel cărăşean: pe 12 mai, Progresul Ezeriş va primi vizita Voinţei Lupac. Meciul se va disputa de la ora 18.00 pe arena reşiţeană Gloria.

De același autor

Related Articles