Fotbal, Liga a III-a: rundă favorabilă echipelor cărăşene Voinţa Lupac şi Progresul Ezeriş

Fotbaliştii Voinţei Lupac au recuperat punctele pierdute acasă cu Aurul Brad! În etapa a cincea a playout-ului, liderul din seria a 7-a s-a impus la scor de neprezentare pe terenul Retezatului Haţeg. O dublă a lui Danci (min. 5, 80) şi un gol al lui Urdea (min. 10) au stabilit rezultatul final: Retezatul – Voinţa 0-3. Antrenorul cărăşenilor, Adrian Enăşescu:


“Felicit toată echipa pentru tăria de caracter de care a dat dovadă. Trebuia să revenim cum am promis, mai puternici după jocul pierdut acasă. Am reușit să prestăm un joc bun, datorită faptului că am avut o suprafață de joc foarte bună. La construcție pot spune că a contribuit și echipa gazdă. Au fost două echipe preocupate de joc. Am înscris două goluri în prima repriză, iar pe a doua am controlat-o în totalitate, irosind câteva ocazii importante. Am reușit să ne impunem cu un 3-0 clar. Cred că și jucătorii intraţi de pe bancă au arătat bine şi au ajutat echipa. Așa ne dorim să arătăm la fiecare joc, cu aceeași dăruire, realizări și spirit de echipă.

Voința Lupac: Petruț, Banac, Săndescu, Giurică, Marcu, Danci, Jinga, Dalea, Cega, Urdea și Avramovici. Rezerve: Bud, Bâcleșanu, Caia, Dan, Cristodulo, Takenori.

În urma victoriei de la Haţeg, Voinţa Lupac şi-a consolidat poziţia de lider al seriei. Croaţii au 36 de puncte, cu patru mai mult decât ocupanta locului doi, Jiul Petroşani. Urmează o rundă intermediară: miercuri, Lupacul joacă din nou în deplasare, de această dată la Viitorul Pandurii Târgu Jiu II. Meciul este programat de la ora 18.00.

———————


Playout-ul Ligii a III-a de fotbal n-a început bine pentru Progresul Ezeriş – dar codaşa seriei a 7-a pare să fi depăşit condiţia de victimă sigură. După o victorie pe teren propriu contra Viitorului Pandurii Târgu Jiu, cărăşenii au reuşit să scoată un egal la Aurul Brad. Jocul din etapa a 5-a s-a încheiat la egalitate, 0-0, însă ocaziile mai mari au aparţinut Ezerişului, spune antrenorul Mircea Manu.

“Deși am terminat cu un rezultat pozitiv, pot spune că nu am câștigat un punct, ci am pierdut două. Ne-au lipsit patru titulari, Careba, Zamfir, Ciurea și Mărgan – ultimul, ca urmare a cartonașului roșu luat în etapa trecut[. Am încercat să introducem tinerii care se pregătesc cu noi zi de zi. L-am introdus pe Ștefan titular în banda stângă și pe Cârlugea fundaș dreapta – și s-au dovedit cărți câștigătoare. Am început foarte bine meciul, cu o ocazie monumentală a lui Geangălă, care a trimis mingea transversală; apoi Bradul ne-a împins un pic la noi, în zona unu, unde a avut câteva ocazii după prin cornere succesive dar am pregătit foarte bine defensiv partida.
Băieții s-au achitat de sarcini, nu am primit niciun gol, dar pe parcursul primei reprize am mai avut încă două ocazii clare de gol – iar în a doua repriză am intrat şi mai motivaț. În total, am avut undeva la șapte ocazii de gol, din care patru au fost mingi în transversală. A fost să fie, portarul lor a fost într-o zi de grație. N-am făcut nicio schimbare, dar cei 11 din teren au dus toate cele 90 de minute așa cum a trebuit. O partidă reușită, doar că, din păcate, n-am reușit să concretizăm.”

Progresul Ezeriş rămâne deocamdată pe ultimul loc în playout-ul seriei a 7-a, la două puncte în urma celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu II. În etapa intermediară de miercuri, formaţia cărăşeană va primi acasă replica ocupantei locului doi, Jiul Petroşani. Meciul se va disputa pe arena Gloria, de la ora 18.00

De același autor

Related Articles