Fotbal, Liga a II-a: CSM Reşiţa pleacă după puncte la Dej

Liga a II-a de fotbal programează în weekend jocurile etapei a 13-a, rundă în care CSM Reşiţa va evolua în deplasare la Unirea Dej. După victoria la scor obţinută acasă contra formaţiei Metaloglobus, rossonerii speră să obţină trei puncte şi din duelul cu Unirea. Viitoarea adversară a formaţiei reşiţene a avut evoluţii modeste în actualul sezon. Cu doar trei victorii din 12 runde, gruparea din Dej ocupă locul 18 al clasamentului. Reşiţa se poate întoarce victorioasă din această deplasare, spune antrenorul Flavius Stoican, care cere elevilor săi concentrare maximă.

“În primul rând, important este ceea ce am reușit în meciul de acasă cu cei de la Metaloglobus – pentru că am câștigat trei puncte importante şi multă încredere. Cred că este la fel de important acest aspect, faptul că jucătorii au încredere în forțele lor. Pentru că, indiferent cum îi văd eu și cât de mult îi încurajez, atâta timp cât rezultatele nu vin, ei își pierd încrederea. A venit acest rezultat, avem un moral bun, dar suntem conștienţi că nu ne aşteaptă un meci ușor, chiar dacă întâlnim o echipă aflată în suferință. Vom trata partida foarte serios și ne vom juca șansa noastră. Putem să fim bucuroşi după această întâlnire, dacă menținem același ritm, aceeași concentrare, aceeași dorință de a câștiga.

Faptul că Erico da Silva a semnat săptămâna aceasta cu noi e un câştig. Este un jucător pe care noi l-am dorit foarte mult. Îl cunosc ca fotbalist și ca om, și știu cât de mult își dorește, atunci când este la o echipă, ca echipa respectivă să aibă performanțe. Este un fotbalist care muncește foarte mult şi care poate deveni un jucător de bază. Are toate “ingredientele”, ca să spun așa, și tot sprijinul nostru – al meu, ca antrenor, al președintelui clubului, al jucătorilor. Face antrenamente cu noi de mai bine de o lună și s-a simțit foarte apreciat de toți oamenii din clubul nostru. Mai mult decât, a văzut cât de bine a fost primit fostul său coleg de la UTA, Damian Isac.

Deci avem cam toate atuurile să obținem un rezultat favorabil la Dej.  Erico da Silva ar putea intra pe teren – dacă nu de la început, pe parcursul jocului. Depinde de cum îl simt la ultimele antrenamente. Să nu uităm că totuși are o perioadă de inactivitate, mă refer la meciuri oficiale. Trebuie să fiu foarte atent şi sper să fiu inspirat când voi decide dacă ne ajută de la început sau pe parcursul jocului. Important este că el își dorește foarte foarte mult să demonstreze că poate să ajute această echipă, și știu ce fel de caracter este. Vom pleca vineri după antrenament, facem în jur de cinci ore, când o să ajungem acolo vom avea o vizionare și apoi masa de de seară.  Iar a doua zi, concentrare maximă, pentru că avem nevoie de un meci bun și de un rezultat pe măsură.”

Partida Unirea Dej-CSM Reşiţa se dispută sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 11.00.

De același autor

Related Articles