Fotbal juvenil: speranţele cărăşene au intrat în competiţie pentru formarea loturilor judeţene

Stadionul reşiţean Gloria a găzduit o amplă acţiune de selecţie pentru formarea loturilor cărăşene de fobal la grupele de vârstă Under 11, Under 12 şi Under 13. Peste 100 de copii talentaţi din întregul judeţ au participat la meciurile-test care i-au ajutat pe antrenorii coordonatori Robert Nosal şi Cristian Chitucea să-i aleagă pe cei mai buni. Am văzut în teren câţiva jucători cu un potenţial deosebit, spune tehnicianul Robert Nosal:

“La această selecție au fost invitate toate cluburile participante în campionatele AJF, pe fiecare nivel de vârstă. Pot să vă spun că, în urma recomandărilor antrenorilor de la fiecare echipă, am chemat toți copiii la selecție pentru a urmări fiecare jucător în parte. La Under 13 au fost prezenți 39 de copii, la Under 12 au fost 32, iar la Under 11 am avut 36 de tineri fotbalişti. Vom constitui loturile județene, care sunt formate din 18 copii la Under 13, 16 jucători la Under 12 și 14 fotbalişti la grupa Under 11. Pot să vă spun că am identificat câțiva copii cu calități extraordinare.”

“Numele meu este Cristian Alexandru Chitucea, alături de colegul Robert Nosal sunt pe poziția de coordonator a selecționatelor județene Under 13, Under 12 și Under 11. Noi suntem cu ochii pe ei, sunt copii buni ai județului. O să-i ținem de acum în evidență și vrem să îi ducem cât mai departe. Facem selecția prin joc, în principiu sunt formate patru echipe, dar ei sunt amestecați și îşi arată potenţialul pe teren. Ne interesează efectiv valoarea fiecăruia în parte, pe postul pe care evoluează.”

Cei mici au dat totul pe teren pentru a-i convinge pe antrenorii coordonatori că merită să facă parte din selecţionatele Caraş-Severinului:

Loturile astfel formate vor înfrunta până în data de 21 mai echipele similare timişene. În urma acestor jocuri se vor forma selecţionatele combinate Caraş-Severin-Timiş, care vor juca apoi cu tinerele speranţe din alte două judeţe. Sistemul piramidal urmăreşte în final formarea unor loturi naţionale la cele trei grupe de vârstă.

De același autor

Related Articles