Fotbal, juniori: dublă victorie a rossonerilor reşiţeni contra formaţiilor de la CSS Caransebeş

Playoff-ul Campionatului Naţional de fotbal rezervat grupei Under 19 a programat în Valea Domanului derbiul seriei a 7-a. Pe terenul sintetic, ocupanta locului doi, CSM Reşiţa, a primit replica liderului CSS Caransebeş. Trupa rossoneră – care i-a avut de această dată în componenţă şi pe jucătorii folosiţi la echipa mare –  a fost net superioară, a controlat jocul şi s-a impus cu un categoric 3-0.  Au marcat David Pop, Ianis Doană şi Mario Creţu, iar portarul Paul Mereu s-a remarcat şi el, apărând un penalty. Un succes pe deplin meritat, a spus la final antrenorul tinerilor rossoneri, Leo Doană.

“O victorie clară, am controlat meciul de la un capăt la celălalt. Din păcate, echipa adversă a prestat un joc numai minge lungă și pe-a doua. Băieții mei au demonstrat că au valoare, iar locul doi pe care îl ocupăm în serie nu reflectă potenţialul echipei. Noi am bătut și la ei, la Caransebeş – dar, din păcate, acestea sunt rezultatele. Felicit băieții mei pentru victorie, pentru joc, pentru atitudine – și pe cei care au venit de la echipa mare, pentru că ne-au ajutat foarte mult. Nu am fost chiar în formulă completă, pentru că mi-au lipsit din Gurin și cu Dragomir, care au avut cartonașe roșii. Dar îi mulțumesc lui Flavius Stoican pe această cale, pentru că mi-a dat jucătorii de la echipa mare. Ianis Doană a jucat bine, şi nu spun asta pentru că e fiul meu. Sper ca el să crească de la meci la meci. Urmează un meci la Hunedoara, un meci destul de de greu. Vedem dacă ne mai folosim de juniorii cooptaţi la echipa mare. Dacă nu se poate, mergem cei care suntem. După cum știți, am în lot, în primii unsprezece, trei jucători născuţi în 2008 –  iar noi jucăm la Under 19, aşadar fotbalişti de  2005-2006.”

Victorioasă a fost şi echipa CSM Reşiţa Under 17. În playout-ul competiţiei, elevii lui Dan Boltaşiu s-au impus cu 1-0 în faţa rivalilor de la CSS Caransebeş. George Şuta a punctat pentru rossoneri.

În etapa următoare, pe 31 martie, CSM Reşiţa U19 va evolua în deplasare la Corvinul Hunedoara. Rossonerii U17 vor juca o zi mai devreme, la CSS Gloria Arad.

Cele mai citite

Related Articles