Fotbal european: West Ham United e noua campioană în Conference League

West Ham United a cucerit trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri seara, în finala desfăşurată la Praga.

Londonezii au câştigat a doua ediţie a competiţiei prin golurile marcate de Said Benrahma (62 – penalty) şi Jarrod Bowen (90), în timp ce pentru Fiorentina a înscris Giacomo Bonaventura (67).

West Ham a obţinut primul său trofeu european după 1965, notează Agerpres. În urma acestui succes, formaţia britanică va evolua în sezonul viitor în Europa League.

În actualul sezon european, West Ham a făcut parte din aceeaşi grupă cu FCSB, pe care a învins-o cu 3-1 la Londra şi cu 3-0 la Bucureşti. Anul acesta, echipa londoneză a terminat pe locul 14 în Premier League.

”Ciocănarii” nu au mai cucerit un trofeu din 1980, când obţineau Cupa Angliei. Primul lor succes european a fost în Cupa Cupelor, câştigată în 1965. Fiorentina a pierdut a doua sa finală din acest sezon, după ce a fost învinsă în finala Cupei Italiei de Inter Milano.

Sursa foto: Agerpres

De același autor

Related Articles