Fotbal cu zâmbetul pe buze! Speranţele fotbalului din vest s-au întrecut la Kinder Cup Măureni

Tinerele speranţe ale fotbalului din vestul ţării au bătut mingea la cea de-a treia ediţie a competiţiei Kinder Cup! Evenimentul sportiv de la Măureni a reunit la start opt echipe din Timiş, Arad şi Caraş-Severin. Turneul s-a adresat de această dată micilor fotbalişti născuţi în 2015. S-a jucat cu ambiţie, iar spectacolul sportiv a fost unul deosebit, spune Nicu Belcea, reprezentantul clubului Mundo din Reşiţa.

“Dacă am fi avut încă un teren pentru desfăşurarea turneului, cu siguranță că numărul echipelor era mult mai mare; dar competiția a fost foarte reușită și, până la urmă, am mers pe același linie și pe același trend care l-am avut și la edițiile trecute. Bineînțeles, a fost prezentă gruparea Atletico Arad, care, se știe, a dat jucători de valoare țării; unul dintre ei a fost Denis Man, care a fost cel mai mare transfer din România. De asemenea, George Țucudean, alături de actuala speranţă a UTA-ei, Rareş Pop. Au mai venit la Măureni grupări de tradiție, precum CSM Reșița şi CFR Timișoara. De asemenea, Ghiroda, o echipă foarte activă și un centru foarte bun de copii și juniori. A mai participat clubul din Moșnița, mai nou apărut pe firmamentul fotbalului juvenil, dar care are un centru foarte, foarte bun; și, bineînțeles, copiii noștri din toate cele cinci filiale Mundo, într-un număr foarte mare. Pentru mulți dintre ei a fost prima competiție, au fost primele meciuri, dar așa capătă experiență, așa cresc  – și, până la urmă, așa îi motivăm să vină în continuare la fotbal, să vină în continuare la antrenamente.

Am avut un număr de aproximativ 100 de copii de la cele șase cluburi menționate anterior. Două dintre cluburi, în speță Atletico Arad și CSC Ghiroda, ne-au solicitat să se înscrie cu două echipe în competiție. Am fost de acord. Turneul s-a desfășurat pe sistemul fiecare cu fiecare. A rezultat un număr de 28 de partide foarte atractive. Orgolii foarte, foarte mari, dar până la urmă acesta este fotbalul, acesta este spectacolul. Părinţii au fost foarte mulțumiți, copiii de asemenea. Au avut multe minute în teren, ne-am simțit bine împreună – cu toate că în prima parte a zilei vremea nu a ținut cu noi. Dar, până la urmă, important e că s-a încheiat totul cu bine și toată lumea a plecat cu o amintire frumoasă de la Măureni. Competiţia a fost organizată de noi, cei de la Mundo, împreună cu Primăria Măureni. La final, am acordat tuturor copiilor medalii, iar fiecare echipă a fost răsplătită cu o diplomă de participare.”

De același autor

Related Articles