Fostul internaţional Dănuţ Lupu, condamnat definitiv la închisoare

Fostul mare fotbalist Dănuţ Lupu va sta după gratii 7 luni şi 10 zile. El a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, după ce a fost prins în mai multe rânduri conducând fără permis. Lupu a contestat decizia primei instanţe, dar recursul său a fost respins de Curtea de Apel Bucureşti.

 “În baza art.421 alin.1 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de către apelantul inculpat Lupu Dănuţ împotriva sentinţei penale nr. 79/16.02.2023, pronunţată de Judecătoria Cornetu în dosarul nr. 13016/1748/2022. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 2 octombrie 2023” se precizează in textul Curții de Apel București.

În prima sa declaraţie după aflarea sentinţei, Dănuţ Lupu a explicat că ultima oară când a fost găsit fără permis la volan se grăbea să ajungă la spital:

Nu știu dacă o să pot obține suspendarea pedepsei. În primul rând, regret ce s-a întâmplat. Am fost nevoit. Pur și simplu, mă duceam la spital. Îmi era rău, și martorii au declarat același lucru. Acum, știți cum e în viață, chiar dacă faci anumite greșeli, eu spun că dacă le faci în interes de sănătate… Până la urma urmei e greșeala mea.

Fostul fotbalist, acum în vârstă de 56 de ani, a rămas fără permis de conducere în 2001, după ce s-a urcat băut la volan. Ulterior, el ar fi încercat de mai multe ori să obțină din nou dreptul de a conduce, dar a picat de fiecare dată proba teoretică. 

Fostul internaţional, care se află acum în străinătate, este aşteptat să se predea spre sfârşitul săptămânii pentru a fi dus la penitenciar. 

sursa foto: Agerpres

De același autor

Related Articles