Veteranul Lennox Lewis ii provoaca pe fratii KlicikoFostul pugilist britanic Lennox Lewis este gata să urce în ring pentru a se confrunta cu unul dintre cei doi fraţi Kliciko, pentru o bursă istorică, de aproape 75 milioane de euro, după cum a afirmat pentru cotidianul Daily Mail.

‘Acesta este preţul meu şi suntem în tratative’, a declarat greul de 48 de ani, care nu a mai luptat din 2004. Le-am explicat promotorilor că pot fi pregătit în 6 luni’. În vârstă de 48 de ani, Lewis nu a mai urcat în ring de aproape zece ani.

Fraţii Kliciko deţin, practic, toate centurile mondiale (oricum, cele cu oarecare recunoaştere internaţională) la categoria grea şi au jurat că nu vor lupta niciodată unul împotriva altuia.

Dacă Lennox Lewis, multiplu campion mondial şi campion olimpic în 1988 pentru Canada, ar câştiga un asemenea meci, el l-ar detrona pe George Foreman, redevenit campion mondial profesionist la 48 de ani, în 1994, după ce l-a învins pe Michael Moorer. Cu un an înainte de a se retrage, englezul l-a învins pe Vitali Kliciko la Los Angeles, o victorie controversată, pentru că arbitrul a anunţat sfârşitul confruntării din cauza unei accidentări cu sângerare abundentă a celui mai vârstnic dintre cei doi fraţi ucraineni. Sursa: Agerpres