Force India ar putea să nu participe la MP al Belgiei

Echipa Force India, cumpărată recent de un consorţiu de oameni de afaceri, nu avea încă joi asigurată participarea la Marele Premiu al Belgiei la Formula 1 din acest weekend, informează AFP, citând mai multe surse.

Consorţiul condus de miliardarul canadian Lawrence Stroll, tatăl lui Lance Stroll, pilot la Williams, nu a preluat deocamdată decât activele materiale, între care monoposturile şi uzina, fără să procedeze la achiziţionarea numelui Force India, care permite alinierea maşinilor la startul cursei.

“Sunt discuţii, dar deocamdată nu s-a făcut nimic”, a explicat pilotul francez Esteban Ocon.

“Eu cred că situaţia va intra în ordine, Formula 1 nu poate să renunţe la această echipă”, a subliniat pilotul francez, al cărui loc este ameninţat de o posibilă venire a lui Lance Stroll.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat că se va pronunţa în legătură cu acest subiect prin intermediul unui comunicat.

Force India a fost plasată sub administraţie judiciară pe data de 28 iulie după o plângere a pilotului mexican Sergio Perez, întrucât nu-şi plătise anumiţi angajaţi, furnizori şi creditori, între care şi Perez.

Ameninţat cu extrădarea în India, indianul Vijay Mallya, fostul proprietar al echipei acuzat de spălare de bani, nu a mai părăsit Marea Britanie. Un număr de 13 bănci din ţara sa îi reclamă peste 1 miliard de euro.

AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles