Echipa Force India, cumpărată recent de un consorţiu de oameni de afaceri, nu avea încă joi asigurată participarea la Marele Premiu al Belgiei la Formula 1 din acest weekend, informează AFP, citând mai multe surse.

Consorţiul condus de miliardarul canadian Lawrence Stroll, tatăl lui Lance Stroll, pilot la Williams, nu a preluat deocamdată decât activele materiale, între care monoposturile şi uzina, fără să procedeze la achiziţionarea numelui Force India, care permite alinierea maşinilor la startul cursei.

„Sunt discuţii, dar deocamdată nu s-a făcut nimic”, a explicat pilotul francez Esteban Ocon.

„Eu cred că situaţia va intra în ordine, Formula 1 nu poate să renunţe la această echipă”, a subliniat pilotul francez, al cărui loc este ameninţat de o posibilă venire a lui Lance Stroll.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat că se va pronunţa în legătură cu acest subiect prin intermediul unui comunicat.

Force India a fost plasată sub administraţie judiciară pe data de 28 iulie după o plângere a pilotului mexican Sergio Perez, întrucât nu-şi plătise anumiţi angajaţi, furnizori şi creditori, între care şi Perez.

Ameninţat cu extrădarea în India, indianul Vijay Mallya, fostul proprietar al echipei acuzat de spălare de bani, nu a mai părăsit Marea Britanie. Un număr de 13 bănci din ţara sa îi reclamă peste 1 miliard de euro.

AGERPRES