Florentin Pera: calificarea la Jocurile Olimpice 2024 este foarte importantă pentru întreg sportul românesc

Echipa naţională de handbal feminin a României pregătește în această perioadă participarea la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia, are ca obiectiv clasarea pe unul dintre locurile 1-8. Aceasta pentru a se califica la turneul preolimpic care să-i permită participarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024,

România face parte din Grupa E a Campionatului Mondial de handbal feminin, care va avea loc între 29 noiembrie şi 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia, urmând să înfrunte în ordine Chile (1 decembrie), Serbia (3 decembrie) şi Danemarca (5 decembrie).Meciurile din Grupa E se vor disputa în oraşul danez Herning.

Turnul preolimpic va avea loc în luna martie a anului viitor, campioana mondială având locul asigurat la JO. Pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, România trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri la turneul preolimpic.

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

Lotul tricolorelor s-a reunit luni, 20 noiembrie sub comanda reșițeanului Florentin Pera si va participa la Trofeul Carpaţi, care va avea loc în perioada 23-25 noiembrie, la Bistriţa si care va fi ultimul test al tricolorelor înaintea Campionatului Mondial.

”Ne reunim în vederea pregătirii Campionatului Mondial la Bistrița pentru a susține trei jocuri de pregătire în cadrul Trofeului Carpați,  jocuri cu Elveția, Portugalia și Austria. Sunt jocuri utile și importante în perspectiva Campionatului Mondial. Acest Trofeu Carpați reprezintă o bună oportunitate pentru noi de a ne edifica asupra gradului de pregătire a lotului, a aspectelor ce trebuie îmbunătățite și conturate pentru cel mai important turneu final din acest ciclu olimpic, Campionatul Mondial din Danemarca.

Obiectivul pentru acest campionat mondial este de a ne clasa pe un loc care să ne ofere posibilitatea de a juca turneul preolimpic , obiectivul principal este calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024. Pentru a ajunge acolo primul pas este să ne clasăm pe unul dintre primele opt locuri la campionatul mondial. Calificarea în sferturi nu este o misiune deloc ușoară însă cred eu că prin muncă, prin unitate de grup , prin spirit de luptă și sacrificiu și încredere în echipă putem să realizăm acest obiectiv. Grupa este destul de dificilă, începem pe 1 decembrie împotriva Chile o echipă ”la îndemână”, un meci mai accesibil, dar care însă trebuie tratat foarte serios mai ales că este primul meci din competiție. Urmează un meci cu Serbia foarte important pe care trebuie să îl câștigăm. Serbia este o echipă cu jucătoare ambițioase, jucătoare care, mare parte din ele, evoluează chiar în România. De asemenea ultimul meci și cel mai dificil din grupă este împotriva Danemarcei, echipa gazdă, vicecampioana europeană, care clar că pleacă ca favorită în această grupă. Acest lucru nu face decât să ne motiveze, să dăm tot ce avem noi mai bun și o să încercăm să producem surpriza, chiar la ei acasă. Suntem realiști că Danemarca este echipa care pleacă ca favorită chiar la câștigarea Campionatului Mondial, însă noi trebuie să ne facem jocul nostru și să scoatem maxim din acest meci.  

În prezent ne pregătim de Trofeul Carpați, pentru cele trei jocuri cu Elveția, Portugalia și Austria, jocuri consistente, jocuri în care să ne ridicăm la nivelul cel mai ridicat posibil. La această competiție ne dorim să identificăm cele mai bune formule de echipă atât în apărare cât și în atac, timpul este scurt, dar vom încerca să dăm șansă tuturor jucătoarelor să evolueze.  

Reșițeanul Florentin Pera se ocupă și de pregătirea echipei CS Gloria-Bistrița-Năsăud.

” Este un nou început pentru mine la un club care își propune ca în doi ani de zile să câștige campionatul și să joace în Liga campionilor, sunt aspirații înalte la Bistrița. Este un club care își dorește performanță. Eu mi-am dorit să antrenez din nou și echipă de club în paralel cu echipa națională și mă bucur că Federația mi-a oferit această oportunitate de a antrena și echipă de club. Am început bine la Bistrița, am avut cinci jocuri, patru victorii și un meci foarte bun chiar dacă l-am pierdut pe terenul echipei CSM București, l-am pierdut la limită. 5 jucătoare din lotul Bistriței evolează și în lotul național.

Calificarea la Jocurile Olimpice 2024 este foarte importantă pentru întreg handbalul românesc și pentru tot sportul românesc, este visul suprem al oricărui antrenor și jucător și cu ajutorul Dumnezeu sperăm să ajungem acolo”, a afirmat selecționerul naționalei feminine de handbal  a României, Florentin Pera, prezent în emisiunea ”Arena sportivă” 

sursa foto: Facebook Florentin Pera

Cele mai citite

Related Articles