Flag Football a ajuns şi la Reşiţa! Trei cluburi au participat la turneul din Valea Domanului

Terenul sintetic din Valea Domanului a găzduit primul turneu de flag footbal organizat în capitala Banatului de Munte! Versiune mai rapidă şi mai puţin dură a fotbalului american, flag football e ideal pentru copiii şi tinerii care învaţă abc-ul celui mai iubit sport de peste Ocean. Competiţia lansată de Reşiţa Locomotives a inclus meciuri de juniori, dar şi dueluri spectaculoase între echipe de seniori – la eveniment fiind prezente, alături de gazde, cluburile Timişoara 89-ers şi Cluj Crusaders. Cu detalii, jucătorul Locomotivelor, Vlad Rus:

“Este vorba despre un sport care face parte din fotbalul american – partea fără contact, în care lumea aleargă, joacă de plăcere. Un sport în care nu plachezi, pur și simplu doar prinzi mingi, alergi, te ferești să nu-ți fie luat flag-ul. Când se ia steguleţul de la jucător, se oprește tot jocul. Participă trei echipe, având și seniori și juniori. Noi, cei de la Reşiţa Locomotives, am făcut un mini-turneu cu juniorii pe care-i avem sub 12 ani, după care au jucat juniorii U15 și U19 de la Cluj Crusaders și Reșița Locomotives. Am avut şi pentru seniori un turneu, între Timișoara, Reșița și două echipe ale Clujului.”

Despre utilitatea unor asemenea turnee a vorbit şi Rafael Ruiz, antrenorul echipei Cluj Crusaders:

“E foarte bine, în special pentru că avem mulţi juniori. Avem categoria sub 12, sub 15, sub 19 ani și seniorii – și e foarte important să continuăm să promovăm acest sport, în special la copii. Flag football, joc fară contact, e o variantă mai spectaculoasă, toate fazele se desfăşoară foarte rapid și e un început foarte bun pentru copii în sportul acesta.”

Competiţii similare semi-oficiale se organizează de mai mult timp la Bucureşti şi la Cluj. Locomotivele speră ca evenimentele de acest gen să devină tradiţie şi în municipiul Reşiţa.

Cele mai citite

Related Articles