Finala US Open 2016: Djokovic-Wawrinka

Tenismenii Novak Djokovic (locul 1 în clasamentul mondial) şi Stan Wawrinka (poziţia a 3-a ATP) s-au calificat, sâmbătă, în finala probei de simplu din cadrul US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

Sârbul Novak Djokovic l-a învins pe francezul Gael Monfils (locul 12 în clasamentul mondial), scor 6-3, 6-2, 3-6, 6-2. Partida a durat două ore şi 32 de minute, iar Monfils a rezistat în majoritatea schimburilor cu primul jucător al lumii, dar a comis destul de multe erori neforţate.

Într-o zi cu temperaturi şi umiditate ridicate la Flushing Meadows, ambii tenismeni au avut probleme fizice şi au cerut intervenţia trainerului de mai multe ori. Monfils a părăsit terenul pentru un timeout medical la mijlocul celui de-al patrulea set, în timp ce Djokovic a avut nevoie de masaje la ambii umeri.

Novak Djokovic (29 de ani) reuşeşte a şaptea finală la US Open, în condiţiile în care a beneficiat de trei abandonuri din cinci meciuri. De cealaltă parte, Gael Monfils (30 de ani) poate fi mulţumit cu parcursul său de la Flushing Meadows, prima semifinală într-un turneu de Mare Şlem din ultimii opt ani.

“A fost un meci ciudat, aşa cum se întâmplă deseori atunci când joci împotriva lui Gael, un jucător extrem de imprevizibil. Am fost surprins de momentele în care doar încerca să returneze mingile cât mai scurt cu putinţă. Mi s-a părut necaracteristic şi neobişnuit să văd un jucător care are astfel de mişcări şi comportament în semifinalele unui Mare Şlem”, a declarat Djokovic la finalul partidei.

Elveţianul Stan Wawrinka a câştigat meciul cu japonezul Kei Nishikori (locul 7 în clasamentul mondial), scor 4-6, 7-5, 6-4, 6-2, după trei ore şi şapte minute.

Stan Wawrinka (31 de ani) a acces în prima sa finală la US Open, a treia de Mare Şlem pentru al treilea an consecutiv. Wawrinka are titluri la Australian Open 2014 şi French Open 2015, invingându-i pe Rafael Nadal, respectiv Novak Djokovic. Kei Nishikori (26 de ani) rămâne fără finală de Mare Şlem în ultimele opt încercări. În 2014, japonezul a cedat în ultimul act la Flushing Meadows în faţa croatului Marin Cilic, scrie prosport.ro

Aşadar, Novak Djokovic – Stan Wawrinka este finala US Open 2016, duminică, de la ora 23.00. Sârbul are un record de 22 de victorii şi 4 înfrângeri în faţa elveţianului, care include o serie de 14 victorii consecutive din 2007 până în 2013. Numărul 1 mondial a câştigat ultimele două confruntări, din 2015, la Cincinnati şi Paris Bercy.

De același autor

Related Articles