Finala SuperLigii de rugby, RCM UV Timisoara - CSM Stiinta Baia MareCăpitanii celor două finaliste ale SuperLigii CEC Bank la rugby au declarat, joi, 3 octombrie, într-o conferinţă de presă, că fiecare echipă îşi doreşte să câştige laurii de campioană naţională în ultimul act, programat sâmbătă, la Bucureşti, la Stadionul Naţional ”Arcul de Triumf”.

Stelian Burcea, căpitanul campioanei en titre, RCM Timişoara, a declarat: ”Noi suntem echipa campioană şi dorim ca titlul naţional să rămână în Banat. Finala o să fie foarte disputată. Nu o să fie un meci spectaculos, în condiţiile în care se va urmări, în primul rând, rezultatul”.

De partea cealaltă, căpitanul vicecampioanei CSM Ştiinţa Baia Mare, Constantin Ene, a recunoscut că echipa sa a avut un an slab, dar a subliniat că nu a venit la Bucureşti pentru a obţine locul doi. ”Ne vom bate cu toate forţele pentru titlul de campioană. Toată lumea vede favorită echipa din Timişoara, iar asta înseamnă că presiunea este pe ei. O să fie un meci de totul sau nimic. Dorim să oferim victoria suporterilor din Baia Mare care vor veni cu două autocare la Bucureşti”.

Declaraţiile reprezentanţilor echipelor din finala mică au fost mult mai reţinute.

Stelistul Viorel Lucaci a admis dezamăgirea existentă în rândurile echipei sale după pierderea semifinalei cu Ştiinţa Baia Mare. ”Colegii mei sunt căzuţi psihic după pierderea semifinalei. Nici nu mai vorbeau între ei. În aceste condiţii, suntem decişi să reuşim ocuparea locului trei în campionatul intern”, a spus Lucaci.

Cosmin Raţiu, căpitanul formaţiei RCJ Farul Constanţa, a mărturisit că echipa sa a avut un campionat mai slab. ”Suntem o echipă în formare. Mai aşteptăm pentru sezonul viitor să ne vină câţiva jucători. Pentru meciul de sâmbătă, poate să fie un avantaj pentru noi că avem în lot sportivi de peste hotare, dar condiţia este ca ei să să implice sută la sută. Putem salva acest sezon dacă vom câştiga finala mică”.

Sâmbătă, de la ora 16, va avea loc finala mică, între CSA Steaua Bucureşti şi RCJ Farul Constanţa, iar de la ora 18:30 este programată marea finală a SuperLigii CEC Bank, între RCM Timişoara şi CSM Ştiinţa Baia Mare, ambele meciuri pe stadionul ”Arcul de Triumf”. Finala mică este transmisă pe TVR 3, iar finala mare pe TVR 2. Sursa: Agerpres