Finala de simplu masculin de la Wimbledon se dispută între Djokovic şi Murray

Murray si DjokovicFinala turneului masculin de tenis pe iarbă de la Wimbledon se va disputa, duminică, între scoţianul Andy Murray (N. 2) şi sârbul Novak Djokovic (N. 1).

Vineri, în semifinale, Murray a dispus de polonezul Jerzy Janowicz (N. 24) în patru seturi, cu 6-7 (2/7), 6-4, 6-4, 6-3, iar Djokovic a trecut de argentinianul Juan Martin Del Potro (N. 8), în cinci seturi, cu 7-5, 4-6, 7-6 (2), 6-7 (6), 6-3.

Murray va juca la 26 de ani a doua sa finală consecutivă la Wimbledon şi a şaptea de Mare Şlem.

Meciul cu gigantul polonez de 2,03 m a fost întrerupt la scorul de 2-1 la seturi pentru britanic din cauza întunericului. Pe polonez, care a reuşit 20 de aşi, faţă de 9 ai lui Murray, l-a costat lipsa de experienţă.

Va fi a treia finală de Mare Şlem între Murray şi Djokovic în mai puţin de un an, Murray câştigând la US Open primul său titlu major, dar Nole şi-a lat revanşa la Australian Open.

Semifinala dintre Djokovic şi Del Potro a durat 4 ore şi 43 de minute, fiind cea mai lungă jucată la Wimbledon vreodată.

Pentru numărul unu mondial va fi a doua finală la Wimbledon, după victoria din 2011, şi totodată a 11-a de Mare Şlem.

Atât Djokovic, cât şi sud-americanul ajunseseră în penultimul act fără să piardă un set la această ediţie, iar Nole a declarat la final că ”a fost unul dintre cele mai frumoase meciuri pe care le-am jucat”. Sârbul a pierdut luna trecută în semifinale la Roland Garros, în cinci seturi, în faţa lui Rafael Nadal.Sursa:Agerpres

De același autor

Related Articles