Final de tur în Liga a IV-a de fotbal: Mundo Reşiţa şi ACS Slatina Timiş au făcut spectacol pe arena Gloria

Ultima etapă din turul Ligii a IV-a Caraş-Severin la fotbal a programat pe arena reşiţeană Gloria jocul dintre echipa locală Mundo şi campioana în exerciţiu ACS Slatina Timiş. Oaspeţii au condus cu 2-0, prin golurile marcate de Ion Avram şi Florin Jucos, dar tinerii fotbalişti de la Mundo au egalat până la pauză, graţie reuşitelor semnate de Allen Dalipi şi Mario Creţu. Plusul de experienţă al echipei din Slatina a făcut diferenţa în repriza secundă: campioana a mai marcat de trei ori, prin Cristian Nicoară, Florin Jucos şi Andrei Tîrnă. S-a terminat 5-2 pentru formaţia din Slatina Timiş, care n-a beneficiat în acest joc de serviciile liderului Adi Neagu. Despre duelul cu Mundo a vorbit Iulian Mitru, unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai campioanei.

“A fost un meci greu, la pauză scorul a fost 2-2. Pentru noi este un an greu. Față de sezonul trecut, când am terminat pe locul întâi, nu am mai avut buget, am rămas fără bani, deoarece n-am mai avut sprijinul Primăriei. Astfel că am rămas noi de noi, să ne adunăm și să jucăm ceea ce știm. Astăzi am avut și un absent, pe Adi Neagu, căruia pe această cale îi dedicăm victoria. Are un băiețel, al doilea copil, și pe această cale victoria de astăzi cu cinci la doi vrem să i-o dedicăm. Mundo este o echipă bună, dacă nu mă înșel sunt la al treilea an când evoluează în liga a IV-a. Au crescut anul acesta și ne-au pus probleme, cel puțin în prima repriză, până la scorul de 2-2. Am condus cu 2-0, iar acest scor este unul periculos.

Am discutat la pauză, am vrut să câștigăm meciul și ne-am făcut datoria. În ceea ce priveşte campionatul, probabil Magica Balta Caransebeș are prima şansă. E o echipă bună, vreau să-l felicit pe Milan Cheda și pe portarul Petruț, fostul meu coleg. Cred că sunt un plus pentru echipa din Caransebeș și cred că ei sunt favoriţi cerţi la titlu.”

Deşi echipa sa a pierdut jocul cu Slatina, preşedintele-antrenor al clubului Mundo, Lucian Dobre s-a arătat mulţumit de evoluţia elevilor săi.

„Slatina Timiş nu mai este echipa de anul trecut, dar, ținând cont de condițiile în care s-a jucat meciul sunt per total mulțumit – deoarece terenul a fost destul de moale, iar copiii pe care noi îi antrenăm încă nu sunt la forma fizică a unui adult. Totuşi, mie îmi place că putem să ne desfășurăm activitatea în Liga a IV-a, deoarece duelul acesta cu adulţii îi ajută foarte mult pe juniori.

Nu vreau să fac un bilanţ al turului din punctul de vedere al rezultatelor, nu fac așa ceva,  eu îl fac din punctul de vedere al progresului pe care îl au copiii. Ţinând cont că anul trecut am avut și aportul jucătorilor de la Lupac, eu cred că tinerii noştri au progresat foarte mult. Dar  încă suntem departe de ceea ce îmi doresc. Pentru a putea să formăm fotbaliștii pe care mi-i doresc eu, condițiile de antrenament ar trebui să se îmbunătățească. Sunt condiții grele de antrenament, dar totuși am reușit să-i aducem într-o formă destul de bună pe juniorii pe care îi antrenăm. Obiectivul nostru rămâne cizelarea fotbaliștilor tineri, e clar.”

ACS Slatina Timiş se află pe poziţia a 5-a, cu 25 de puncte, iar Mundo Reşiţa ocupă acum locul 13 al clasamentului, cu 6 puncte. Formaţia reşiţeană mai are însă de disputat o restanţă, pe terenul echipei CSO Anina. Partida este programată vineri, de la ora 13.00.

Cele mai citite

Related Articles